tisdag 19 juli 2016

Norrut!

På vår väg norr ut blev det ett stopp utanför Örebro. Handdukar inhandlades på IKEA. Precis de vi tycker om. Lakan köptes på Hemtex, eftersom vi vill ha satinlakan. Lyckades fynda på REA - annars hade det blivit väldigt dyrt.....
Efter shopping tog vi in på Gustavsvik Camping...... Herre gud vad norrmän! Trodde vi hamnat i Oslo!! Och så stökigt...... inget för oss "gamlingar"! Vi plockade raskt fram cyklarna för en tur längs Svartån.
På tillbakavägen cyklade vi genom Wadköping.

Det blev inte så mycket strosande i Wadköping - vi har ju sett det förut!
Kvällen på Campingen blev väl inte den trivsammaste..... men lugnet la sig vid 23-tiden, så vi fick vår skönhetssömn!
Vi checkade raskt ut efter frukost och åkte norr ut mot Nora. En mysig liten "trästad". Det blev mycket promenerande vid Museijärnvägen. Så mycket finns bevarat.

Men vi stannade inte i Nora utan fortsatte till Falun. Ännu en av våra favoritplatser. På vägen kom en och annan lokal regnskur, men framme på Lugnets Camping fick vi solsken! Zelda och jag tog en tur uppe i Naturreservatet. Med hem från promenaden fick rikligt med blåbär till frukostfilen. Men bären var precis mogna, så visst är det lite senare här uppe.
Idag har vi cyklat! Det gäller att passa på när vädret är fint - och det var det idag. Soligt och inte särskilt mycket vind. Turen gick på fina cykelvägar bort till Orsnäs. Där vi satt i hamnen och åt vår medhavda matsäck. Lugnt och skönt.......
Cykelvägen gick genom riktig "trollskog" 

Det bodde gott om "troll" i skrevorna!
Turen idag blev tur och retur drygt 42 km. Genomgående behaglig cykling. 
I morron om vädret tillåter blir det cykling - igen! Då blir det till Sundborn. Lite kortare men med mer backar och ingen cykelväg. 

Nu tar vi "kväll" och laddar griller med något gott kött och till det ett glas rött!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: