lördag 16 juli 2016

Så var det dags!

Semester för mig! Det var på tiden.......
Efter sista nattpasset tog jag en promenad förbi mitt hallonställe - det som ligger på gångavstånd från Campingen. I Zelda's sällskap plockade jag ½ liter hallon. Inte var de så stora som de vi hittade på Listerlandet, men minst lika goda på filen för det!
Sista kvällen innan avresan bjöds det på en annorlunda solnedgång! Den var GUL.....
Fredag morgon packade vi ihop det sista för vår semestertripp norr ut!
Zelda garderade sig för kyliga dagar och bäddade ner sig ordentligt i fårskinnsfällen! Riktigt så kallt hoppas vi inte att det blir......
Men som vanligt när vi drar iväg på semester bjuder ju vädret på skyfall!
Så visst var det så den här gången också! Vi får titta på väderkartan var det är störst solchanser och så får vi väl åka dit. Men första natten stannade vi i Vadstena. Och faktiskt klarnade det upp och blev lite solsken till kvällen.
Vi planerade för en cykeltur till Borghamn, för lördagen. MEN det blir ju inte alltid som man tänkt sig! Vi vaknade till rejäl blåst...... så det där med att cykla la vi snabbt på hyllan. Det fick bli en liten stadsvandring i stället. Det var ett tag sedan vi var här sist, så det var inte fel att gå omkring bland de gamla fina husen och kika in på de många bakgårdarna.
Och så finns det ju ett slott också........
......med vallgrav runt om. Inte svårt alls att få ett par timmar att försvinna med promenad "på stan".

I morgon åker vi vidare mot Örebro. Och eftersom "jag" glömt att lasta över (från Berlingon) extra lakan och handdukar, så blir det till att köpa nya, så vi har att byta med de här veckorna vi blir borta. Visst går det att tvätta på de flesta campingarna, men man vet ju aldrig hur tillgången på ledig maskin är. Ja, ja, det behövdes säkert lite nytt i linneförrådet.......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: