måndag 1 augusti 2016

En sjörik etapp!

En natt i Karlskoga räckte - trots att vi fick musikunderhållning hela kvällen. "Paketmopedsturnén" hade ett av sina stopp just i Karlskoga. Turnén är en ren Värmlandsturné. Kanske inte musik i vår smak - men helt OK att strölyssna på.
Innan vi gick till sängs började vi planera för en ändring av färdplanen...... allt pga den starka vinden som härjade! Men efter en natts sömn bestämde vi oss för att trots allt hålla oss till den ursprungliga planen. Så vi började med att köra mot Degerfors och Sveafallen. Naturligtvis har vi varit där tidigare - för mycket länge sedan - när barnen var små...... Men det var perfekt att vandra i "trollskog" en sådan här blåsig dag. Här lite bilder som Bosse tog under promenaden:Två st 360 graders vyer

Efter Sveafallen åkte vi vidare den tänkta vägen mot Kristinehamn. Vi tog vägen förbi stadens Ställplats - kanske skulle det gå att stanna en natt där? Men det var alldeles för mycket vind, för att det skulle vara behagligt...... Så vi åkte vidare mot Karlstad. Där finns ingen Ställplats och Campingarna ligger ute vid Vänern, där det blåste som värst. Ja, så vi åkte en liten bit till. Till Säffle! Och jodå, visst minns vi Hasse och Tage när de diskuterar om semesterresor, spik i foten och Roger Moore! "Åh vad ska du på semester då? - Säffle! Kan man få en kopp kaffe....."
Men Ställplatsen i Säffle var lugn och skön och så var det nästan lä....... Det blev en fin eftermiddag och kväll.
Säffle Gästhamn

Säffle Kanal med sluss
Måndagsmorgonen bjöd på fortsatt blåst och dessutom mörka moln. men vi fortsatte resan längs Vänerns västra sida - mot Åmål. En trevlig "trästad" med många gamla fina hus.Men vi tänkte inte stanna i Åmål. Så efter promenaden i staden hoppade vi in i Husbilen igen, för att åka vidare. Och tur hade vi! För lagom under tak brakade värdens regnoväder loss! En riktig åskskur! Det var lika bra att ta lunchpaus medan regnet drog över!
Mätta och belåtna och med endast lite lätt duggregn körde vi vidare. Inte längs Vänern utan tvärs över Dalsland mot Västkusten. Närmare bestämt mot Strömstad. Vi tog väg 164 genom "skogen", som visade sig var en en riktigt idyllisk väg! Öppna odlingslandskap, betande kreatur och så alla vattendrag och sjöar! Vi fick fina vyer att fästa ögonen på under de 12 milen mellan Åmål och Strömstad. Ja, Bosse fick allt hålla ögonen på vägen! För den var mer än krokig..... en riktig motorcykelväg!
I Strömstad blir vi en dag eller två. Allt beror på väder och vind. Men lite vila ska vi ha nu.

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: