onsdag 17 augusti 2016

Sista semesterveckan!

Vädret bättrade på sig så det blev en tur på Söderåsen. Eller rättare sagt i dalgången. För vi valde bort att traska upp till "Kopparhatten". Vi gick längs bäcken som rinner i dalgången i stället. Det blev en tur med kameran i högsta hugg! Mycket blev fotat och mycket av mina testbilder blev "mindre bra" - dvs kass! Men vi hade kul så länge det varade. Här kommer några bilder som Bosse tagit. De blev ju betydligt bättre än mina......Det är lika vackert i augusti som det är på våren!
Eftermiddagen blev slapp. Vi intog varsin solstol och njöt så länge solen visade sig!
Tisdag morgon var det dax för regn igen! Vilken tur vi hade när vi promenerade i Skäralid!
Efter en titt på väderkartan, DMI är nog bäst, när man är i Skåne i alla fall, bestämde vi oss för att satsa på Råbocka Camping i Ängelholm. Regnet följde oss på vägen...... Men väl framme på campingen tittade solen fram. Så vi plockade fram cyklarna och tog en tur till centrum. Det är fina cykelvägar i Ängelholm. Hemvägen gick förbi Biltema, där lite smått och gott inhandlades.
Kvällen blev blåsig och ganska kylig. Men lite gott kött på grillen blev det trots allt. Jodå, vi har det bra och vi äter gott också!
Det blev ännu en dag på Råbocka. Cyklarna har luftats ordentligt. Vi cyklade lite mer än 6 mil idag. Tur och retur Ängelholm - Arild. Och vilken fin cykelled! Den ingår i Kattegattleden och större delen verkade vara nygjord. Så det var en fröjd att cykla avskild från biltrafiken!
Jonstorp
Svanshall
Trots att det blåste ganska friskt, var det ingen besvärlig cykling. Det var ju inte så många backar.......

I morron vänder vi hemåt, för på fredag morgon ska Berlingon köras till reparation! Annars hade vi ju kunnat vara "på tur" några dagar till! Men det blir förhoppningsvis fler tillfällen - även om det är HÖST!

På återseende,
Siv & Bosse.


Inga kommentarer: