måndag 15 augusti 2022

Åskvärme!⚡️

Efter tre dagar i Grönhögen, behövde vi miljöombyte.
Det blev en tur mot norra Öland, längs västra sidan av Ön.
Vi åkte längs Alvaret, med dess säregna natur och sina stenmurar. Denna sommar är allt snustorrt och brunbränt. Även här har regnet lyst med sin frånvaro.
Till slut hamnade vi i Köpingsvik, på Smedjans Ställplats. Jodå, visst har vi varit här förr! Men aldrig när det varit i princip fullbelagt!
Vi fick en helt okej plats, med lagom med skugga från några höga träd. Skuggan behövdes när molnen skingrades och himlen blev blå!
Som vanligt var vi ju på plats lagom till lunch.
Efter lunchen åkte cyklarna fram.
Det blev en tur in till Borgholm. Dags att fylla på kylen igen!
Tur att det inte var längre  att cykla, för idag var det svettigt 🥵PUH! Riktig åskvärme. Men ingen åska i sikte..... enligt SMHI! Tur vi har AC!
Efter cykelturen blev det självklart ett dopp i havet! Tyvärr är här långgrunt, så man får plumsa minst 50m innan det är tillräckligt djupt för att doppa sig! Frånlandsvind och kallt i vattnet, även idag. Bara 16-17° i vattnet. Svalkade gott, gjorde det i alla fall!

Ikväll har vi ätit smarrig varmrökt lax (dubbelfilé), kokt potatis och romsås! Laxen inhandlades på ICA i Borgholm, och var en riktig 10-poängare! Så gott.

I natt får AC:n jobba, för det ska vara runt 19 grader hela natten!  Nattsömnen blir ju något bättre, när det är svalt i Husbilen.

På återseende, 
Siv & Bosse. 

Inga kommentarer: