måndag 3 juni 2019

Tjuraviken + flytt = sant!

Vi lämnade Simrishamn den 29 maj och åkte hem, för att vara med på slutbesiktningen av vårt nya boende. Hade hoppats få en ny spis - men det sket sig. Ja,ja den går väl sönder förr eller senare. Annars var det inte så mycket att orda om lägenheten. Men jag måste erkänna - trots en gammal spis med plattor - att lägenheten är betydligt fräschare än vår trea!
30:e maj - Gökotta - är ju helgdag, så vi vilade oss på Tjuraviken. Inget höjdarväder, utan som vanligt en massa blåst!
Fredag 31 maj fick vi hämta nycklarna, så vi kunde börja flytta.......
Körde två vändor med Berlingon fullpackad av kartonger. Sen tog vi kväll. På Tjuraviken!
Lördag 1 juni.
Stora släpet hade vi bokat på OK/Q8, så det var bara att packa in. Skönt att allt var ituskruvat och allt löst nerpackat i kartonger, backar och stora soppåsar. Tre fulla lass blev det från lägenheten! Allt bara sattes in, för att tas om hand senare.
Även ett lass med bråten från förrådet, blev det. Förrådet gjorde vi klart, så allt är på plats. Vi hade tur och fick ett något större förråd än det vi hade tidigare!
Även lördagskvällen blev på Tjuraviken.
Söndag 2 juni, är vi något slitna efter allt kånkande av möbler dagen innan. Så det  blev flyttstädning på programmet. Trodde det skulle vara gjort "i en handvändning" ! Jo tack - drömma kan man! Det tog precis hela dagen att få allt i bästa skick! Trots att mycket var gjort tidigare.....


Men fint blev det!
När städningen var klar, tog vi en dusch i tvåan - trots röran med alla flyttkartonger. Sen tog vi kväll - på Tjuraviken. Grillade lite lax och åt med kokt sparrispotatis, gräddfil och lök. Ttrötta som vi var blev det tidig nattning!
Måndag 2 juni.
Då skulle allt packas upp, skruvas ihop och komma på plats!
Så här såg det ut när vi började!





Jag började i köket och Bosse tog sovrummet. Köket såg lika dant ut som det vi hade i trean..... men skåpen rymde inte alls lika mycket!!! Konstaterade att överskåpen inte var lika djupa som i trean! Trodde det skulle vara standardmått? Det fick bli ytterligare lite utrensning, för att få det mesta på plats. Men nu är det där!  Till och med gardiner har kommit upp. Däremot blir det ny taklampa, så småningom!
Sovrummet blev också klart, så när som på mitt skrivbord....

Gör det en annan dag........
Badrum och hall blev också klart.
 Vi väntar på en ny toasits.......
Och vardagsrummet, som Bosse jobbade hårt med!


Säkert blir det en del justeringar när vi bott in oss. Men så här långt är vi mer än nöjda!
I morron, ska det dras lite kablar, kanske sätta upp nåt på väggarna, samt fixa uteplatsen. Trätrallar är inhandlade, som ska läggas ut. Klematis ska planteras och nåt ogräs ska rensas bort. Går säkert att fylla ännu  en dag........
Ikväll är vi - på Tjuraviken, igen! Lugnt och skönt. Perfekt avkoppling efter dagens slit!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: