onsdag 26 juni 2019

Bua hamn

Vi lämnade Falkenberg efter frukost, på tisdagen. Fyllde på bränsle i bilen. Även kyl och frys fylldes upp efter ett stopp vid COOP i Varberg.
När allt var på plats fortsatte vi till Bua hamns Ställplats. Trodde det skulle vara fullt när vi kom vid 12-tiden.... men det var gott om lediga platser. Fast det varade inte så länge, för innan kl 16, var det fullt!
I vilket fall som helst fick vi en varm och solig dag. En av få dagar som vi suttit ute hela eftermiddagen och kvällen. Det blev grillad färsk laxfilé och nypotatis med gräddfil och rödlök till middag, som vi åt ute. Första gången i år!
Vädret för onsdagen...... lovades det blåst och regn! Som vanligt med andra ord!
Men vi tänkte trotsa vädret! Så efter frukost packade vi  cyklarna, för en tur mot Kungsbacka. Regnet som var lovat, passerade norr om Bua. Men blåsten...... ja, den fick vi. Men vi cyklade på och tog hjälp av batterikraften, när det behövdes. Efter ca 3.5 mil stannade vi i Fjärås och åt vår matsäck. Kungsbacka låg bara någon kilometer längre fram, men sista sträckan avstod vi, så vi vände tillbaka mot Bua.

Och som vanligt efter lunch hade vinden ökat rejält. Så jag säger det igen:  det är tur att vi har elcyklar! Nordväst 8-15 m/s sa SMHI, men det kändes som det blåste 15 m/s mest hela tiden när vi cyklade hem. I dag cyklade vi på Kattegattleden, som var väl skyltad. Inte chans att cykla fel!
Tillbaka vid husbilen, är det inte ens en tanke på att sitta ute, fastän solen skiner. Det blåser som sagt smådjävlar! Men vi har ju fått vad frisk luft vi behöver, så vi sitter inne utan att skämmas.
I kväll blir det kycklinggryta med svamp och purjolök med tagliatelle.  Lagom avancerat efter en dag på cykeln!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: