tisdag 12 juni 2018

Fortfarande på tur......

Dag två i Ulricehamn blev det en cykeltur.
Cykelleden gick på en gammal järnvägsvall. Det blev en fin cykling på ca 4.3 mil. För vi var tvungna att cykla in till centrum för att handla material att laga ena luckan till husbilen "garage". Och den lagningen/totalrenoveringen tog resten av eftermiddagen och kvällen. Men luckan blev bra!
Middagen åt vi nån gång vid 21- tiden, och då var vi duktigt trötta.
Efter två dagar i Ulricehamn åkte vi vidare till Mariestad. Vi kör ju inga långsträckor precis!
Det blev Ställplatsen i yttre hamnen och även här bokade vi två nätter direkt. Lördagen fördrev vi tiden i var sin solstol. Fortfarande okristligt varmt! Men det blåste en del, så det gick att svalka sig i vinden. Dessutom var det Veteranbilsträff i staden. Alla bilarna samlades i parken vid hamnen. Naturligtvis blev det en promenad bland finbilarna.
Dag två i Mariestad var det dags för cykling igen! Trots blåst med upp till 16 m/s i byarna.
                    
Vi cyklade mellan Mariestad och Hällekis. Små fina byar längs vägen. En gammal borgruin passerade vi i Årnäs.

Men vi tittade bara på håll......
Det blev 7 mil cyklat den dagen, puh!
Ja, så var det helg igen. Vi körde några mil på lördagsförmiddagen, till Göta Kanal och Ställplatsen i Hajstorp. En riktig favoritplats. Lugnt och skönt och slussning att titta på. Vi passade på att tvätta medan vi var där. Dag två som var söndag, cyklade vi till Sjötorp och tillbaka. Strålande sol och massor av cyklister! Märktes att många var oerfarna på två hjul! De flesta vi mötte hade hyrda cyklar......

Måndag morgon lämnade vi Hajstorp  och åkte den slingriga vägen 202 till Karlsborg. Även här blev det en Ställplats i Småbåtshamnen. Trots att det var söndag var många platser upptagna när kvällen kom. På plats tog vi det lugnt och slöade tills det var dags för middag. En gammal film avnjöts innan vi kröp till sängs. På natten kom faktiskt juni månads första regn!
Måndag morgon blev det nästan tomt på Ställplatsen. Men vi stannade kvar och bestämde oss för att gå ut till Fästningen och runt udden för att titta på den gamla fyren.
Regn lovades till eftermiddagen. Vår promenad blev 1 mil lång och vi passerade ett apotek och en ICA innan vi var tillbaka i husbilen. Regnet närmade sig med stormsteg.
En kvart efter att vi kommit tillbaka i husbilen brakade regnet löst. Kändes bra att ha avklarat dagen motion och klara oss undan utan att bli blöta  av regnet.
Till kvällen var de flesta platserna upptagna, igen. Ställplatser är populära!
Ja, efter två dagar i Karlsborg, flyttade vi oss några mil norr ut. Askersund och CityCamp vid hamnen blev det idag. Vi testade "lax i pitabröd" från Antes Hamnbod.
Riktigt gott, men slår inte Baugetten med skagenröra och lax, som vi  handlar i Sandvik på Öland!
Tygshopping blev det idag oxå! ZicCa design har sin lagershop här i Askersund, så det blev ett besök där....... Med risk för överlast av husbilen!
I kväll har vi tillgång till kök med ugn. Så det blir grillat kött och pommes till middag. Det får nog bli ett glas rött oxå......

På återseende,
SIV & BOSSE.


Inga kommentarer: