söndag 24 juni 2018

En vecka på Skönstavik

Efter Eksjö bestämde vi oss för att det var dags för hemmacampingen ett tag. Söndag eftermiddag var vi på plats igen. Vi passar på att tvätta och fylla förråden när vi är här. Dessutom har vi bytt plats på luckorna till husbilens garage! Allt för att inte belasta den dåliga luckan. Ja, när väl luckorna var på sina nya platser (med lite hjälp av campinggrannarna), så blev det omstuvning av alla pryttlar som ska med! Allt för att inte använda den dåliga luckan. Ja då fick inte vår Webergrill plats! Men grill måste vi ju ha! Vi hittade en liten rund sak som passar till engångsflaskorna med gasol. Perfekt, trodde vi. Men insåg att grillytan nog var i minsta laget! Så vi letade vidare och hittade en mindre, enklare variant av Weber gasolgill. Så nu har vi två grillar, som båda två får plats i garaget! Som det kan bli!

Vi trodde nog att det skulle rulla in många semesterfirare den här veckan...... Men campingen har varit glest belagd ända till torsdagskvällen, dagen innan Midsommarafton. Trots att det var Lövmarknaden på torsdagen,
så kom inte midsommarfirarna förrän sent på kvällen och på midsommaraftons förmiddag!
Ja, det blev Midsommar även i år, med lövad stång, Hamboringen och dans till kvällen. Och vi fick vår midsommarmat!
Nu är midsommarhelgen slut och Campingen är åter glest belagd.

Vi tog cyklarna och drog till lägenheten för att tvätta lite, samt vattna upp krukväxterna, så de klarar sig ett par veckor! Det är nämligen dags för en tur norr ut. Vi får väl se hur långt upp vi kommer. Allt beror ju på vädret - och det styr vi ju inte över!

På återseende,
Siv & Bosse.


Inga kommentarer: