onsdag 1 juni 2016

Ny månad - sommarmånad!

Vi lämnade ett mulet och blåsigt väder i Lidköping, på måndagsmorgonen (30/5). Vädret blev bara bättre och bättre ju längre mot sydväst vi körde. Vi tog vägen förbi Knalleland. Borås passerade vi för att göra ett stopp i Kinna.
 Den här oansenliga lokalen innehåller massor av TYGER! "Skroten" heter den och här botaniserade jag en bra stund.......
Men det blev inget impulsköp, utan bara precis det jag tänkt mig. Bilden ovan visar bara ett av de tre rummen med tyger!
Efter Kinna fortsatte vi ut mot Hallandskusten. Ramhultafallet tog vi vägen förbi. Tur att vi hade läst på, för annars hade vi blivit väldans besvikna. Fallet är nämligen vattentomt på sommaren! Men vi såg allt en liten rännil rinna ner för stenblocken!
Vi tog oss dit på små slingriga vägar och sista biten var en riktigt smal grusväg. Efter "titten" var det bara att köra tillbaka ut på större vägar igen.
Målet för dagen var Bua. Ställplatsen i hamnen siktade vi in oss på. Jodå det fanns platser lediga..... men vi blev ganska förvånade över hur många som stod där!
Några fler än de som syns på bilden stod där när vi kom. Till kvällen fylldes det på ytterligare och vi räknade till 21 st (en måndagskväll??), när vi gick sista kisserundan! Tyvärr blev det inte så mycket utesittande på kvällen. Det blåste något så in i hästväg!!! Och hittade man lä - ja då blev det för varmt?! Men en häftig solnedgång fick vi:


Morron rundan med hund ( innan frukost) gick till badplatsen i Bua. Där hade vi utsikt över vikarna.....
"Betonggrisar" kan ju se ut hur som helst, nu för tiden. Så vad passar bättre i en kustort än de här:

Efter frukost bestämde vi oss för att åka mot en av våra favoritplatser - Kullaberg! På vägen stannade vi en snabbis i Falkenberg. Lite reservdelar inhandlades på Camea. Och nya byxor till Siv på Engelssons Postorder. Därefter bar det av mot Campingen i Mölle-Hässle. Här trivs vi. I synnerhet lite utanför den stora turistsäsongen.
Kvällen blev varm och utan särskilt mycket vind. Vi njöt en bra stund i varsin stol under markisen - tills åska och regn brakade löst! Då var det bara att gå in....
I dag är vi kvar på campingen. Vi har cyklat på Kullaberg! Upp till fyren och tillbaka.



Vidare till Arild! PUH, säger jag bara!!! Trots elhjälp på cyklarna var det tufft att cykla i backig terräng på grusvägar!
I Arild pausade vi vid havet och åt vår matsäck.
Sen bar det "hemåt" till campingen. Det förbrukades en hel del på batterierna idag. Men det är väl just det som är meningen med en elcykel?!
På campingen var det VARMT!! Men vi hade varit förutseende och satt på kylaggregatet när vi cyklade iväg - så det var svalt och skönt inne i husbilen!
Även i kväll blev det åska och regn. Typiskt värmeåskväder bygger upp snabbt - laddar ur - och försvinner.
Vi blir kvar ännu ett dygn, här på campingen. I morron väntar en tur på cykel till Höganäs.

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: