tisdag 21 juni 2016

Skåne....

Så här när jag har några dagar ledigt mellan nattpassen är det lagom med en utflykt till Skåne. Bara ett par timmar bort finns en favorit - Tobisviks Camping. Ännu mer perfekt nu när högsäsongen ligger någon vecka framåt i tiden....... mao ingen trängsel här! Valet av camping hade en annan förutsättning också. Det har nämligen invigts en ny cykelled, mellan Växjö och Simrishamn. Så vad passar bättre än att cykla en del av leden?! Vi tog delen mellan Simrishamn och Kivik. En sträcka på knappt två mil. Det är lagom långt, när man måste cykla tillbaka lika långt också. Men det där med vädret styr vi ju inte över - så naturligtvis var det regn lovat till idag! Men det finns ju inget dåligt väder - bara dåliga kläder - och det har vi inte!
Så vi drog på oss regnkläder och cyklade iväg! Det var en riktigt härlig cykelväg. Och utsikten hade ju varit fantastisk, på sina ställen...... om det hade varit strålande sol! Ja,ja, man kan inte få allt.
På tillbakavägen cyklade vi ner om hamnen i Baskemölla.
Från hamnen hade vi utsikt mot Stenshuvud. De här små kustbyarna ser lika dana ut allihop. Små fina hus med rosor runt knutarna, smala, branta gator/gränder som alla slutar vid hamnen. Har man sett en - har man sett alla. Nej det var inte rättvist. För varje by har ju sin historia och sin prägel.
Tillbaka i husbilen igen började regnmolnen tunnas ut och nu är det riktigt soligt igen. Omväxlande väder. Men när regnet försvann, så kom vinden tillbaka! Vet inte vilket som är bäst/värst??
Det kanske kan bli en promenad in till Simrishamns centrum lite senare?!

I förmiddags, innan cykelturen, tackade Bosses DATOR för sig och dog!! Snacka om katastrof!!
Så i morron måste ny inhandlas! Det blir en tur till Malmö...... Kan kanske smyga in på Stoff och Stil, när vi ändå är i Svågertorp?????

Vid tangentbordet
Siv

Inga kommentarer: