fredag 25 juli 2014

HETT!!

Vi ska väl inte klaga, för i år regnar inte min semester bort! Men nu är det i mesta laget med plusgrader!
Men vi har trotsat värmen och vandrat Fagertärn runt, på span efter de RÖDA Näckrosorna. Det var ju rätt i tiden för blomningen, så några skulle vi väl hitta!


Och visst fanns de!

Men de växer ju inte precis vid strandkanten! Så det var tur Bosse tog med teleobjektivet till kameran.


Visst är de vackra, de där röda. Men faktiskt är de vanligare VITA snäppet vackrare. I alla fall tycker vi det!


Och visst fanns även den GULA varianten av Näckros i Fagertärn.
Den fanns bara i som knopp, när vi var där i torsdags (24/7).

Efter Fagertärn stannade vi till utanför Örebro för att fylla på kylvaror bl.a. Termometern stod på 32 grader, så det gällde att snabba sig in med frysvarorna!
Trots värmen gjorde vi ett stopp i Lindesberg. Ut och rasta hundar och titta å "stadskärnan". Åskmoln täckte solen så det blev inte riktigt så varmt....Varma och trötta åkte vi sista sträckan till Uskavi Camping. Javisst, har vi varit här förut. Det blir gärna så när man vet var det finns lugn och ro. En liten camping och kursgård som drivs av Pingst Kyrkan. Inte bara lugnt och skönt, utan super billig dygnsavgift dessutom. Fint bad i sjön Usken, är ju inte fy skam det heller. Så varmt i vattnet , att tom Bosse har doppat sig!! Men det behövs för i dag står termometern på 32,7 grader, så här mitt på eftermiddagen! PUH.
Trots värmen tog vi en cykeltur in till Nora på förmiddagen. 1,6 mil enkel väg.
Elcykel
Men cyklingen var betydligt lindrigare än den i Tiveden! Och Nora är ju en riktig småstadsidyll! Här kommer lite bilder tagna med mobilen.Ungefär halvvägs till Nora, hann vi se en gammal kvarn. Den låg väl gömd bakom höga träd, så den syntes knappt från vägen. Och med bil, hade vi definitivt missat den!

Tillbaka på campingen blev det ett dopp i sjön! Jodå, Bosse hoppade också i! Perfekt avslutning på utflykten.
På återseende!
Siv & Bosse

Inga kommentarer: