onsdag 23 juli 2014

Då så!!

Nu har min ledighet börjat! Och inte kan man väl klaga på vädret?? Fast i mitt tycke är det det alldeles för många plusgrader! Till och med SMHI varnar för värmen, och då är det varmt!
Som tur är, har vi aircondition i vårt mobila hem! Vilken lyx. Men tillvaron blir genast överkomlig och nätterna svala nog att ge god nattsömn.
Vi drog iväg lite norr ut min första lediga dag. Karlsborg var målet. Men campingen var full, så när på någon enstaka plats utan el. Vi hade ju siktat in oss på lite cykling runt staden och fästningen. Nu fick vi snabbt tänka om och hitta en annan plats att utgå från.

Stenkällegårdens Camping vid Bocksjön och med cykelavstånd till Tivedens Nationalpark. Ett bra val visade det sig. Precis som vi vill ha det: lungt och skönt...... Och vi har faktiskt varit här tidigare, för sådär 20 år sedan, när vi testade camping med husvagn. Kan säga att det hade hänt massor på de här åren.......
Cykling blev det i går 3,7 mil i backig terräng på grusvägar (halva sträckan) genom Tvidens Nationalpark och vidare genom samhället Tived. Kantareller hittade vi som förgyllde middagen senare på kvällen.
Det blir inte så långa hundpromenader i den här värmen. Inget hundbad i närheten. Q bryr sig inte, men den lille vilde hade gillat ett springa i vattnet och svalka sig. till kvällen ligger de utslagna av värmen, och sover i skuggan.
I dag tar vi siesta och sitter under markisen och njuter av ledigheten och lugnet här i skogen. I morron bär det av mot nya mål!
På återseende.
Siv & Bosse

Inga kommentarer: