tisdag 31 juli 2012

Söder ut.....

Lördag 28/7.
Vår resa fortsätter mot Mora.
Vädret är som vanligt regnigt på resan, men när vi kommer fram till Mora är det "bara" mulet. Efter många timmar i bilen passar vi på att ta med hundarna på en promenad längs Siljan. Välbehövlig bensträckare för oss alla. Men regnet var inte långt borta..... Så vi hann inte tillbaka till campingen torrskodda! Det var väl att hoppas för mycket! Men vi hade ändå tur, för lagom innanför dörren brakade världens åskväder igång! Som det regnade och åskade resten av kvällen!
Men efter regn kommer sol och söndagen blev en riktigt fin dag. Ännu en promenad i Mora....
Brunnslock på gågatan.

Fontän med samma motiv som på brunnslocket. Mora kyrka i bakgrunden.
Goda tunnbröd inhandlades och fylldes med godsaker till lunch. Sen intog vi varsin stol och njöt av solen. Jag vågade mig på ett dopp i Österdalälven, som rinner förbi  campingen.

Måndag 30/7.
Resan går vidare, men inte så långt idag. Falun är målet, men då måste man passera Insjön! Och då vet ju alla vad det innebär?!
Ett stopp hos Clas Ohlson, naturligtvis! På vägen till Insjön mötte vi massor av gamla "fin"-bilar! Classic Car Week, är det denna veckan i Rättvik. Där skulle man varit!! Men vi fick nöja oss med de vi mötte på vägen, och så det här gänget vid varuhuset i Insjön! Det är bara att njuta....
Till Falun kom vi så småningom. Och solen lyste från en nästan blå himmel. Otroligt! Vi grillade lite lax och åt middagen ute! Det var länge sen det gick att sitta ute på kvällningen. Sen blev det promenad till Faluns centrum.
Kristine Kyrka


Det var "en bit" att gå från campingen vid Lugnet in till centrum, men vad gör det när vädret är gott?

Tisdag 31/7.
Nästa stopp på resan söderut är Avesta!! Och vad finns där som lockar??? Jo, Haglöfs har en Outlet butik där! Och vilka fynd vi gjorde idag! Sparade flera tusen kronor på en jacka t.ex. Skulle haft skor också, men hittade inga som kändes bra på mina besvärliga fötter. Ja, man kan ju inte få allt!
Efter shopping rastade vi hundarna i "Gamla Byn". Gammal bruksmiljö (koppar myntverk) i Avesta centrum.
Området var "levande" stod det i reklamen. Dvs, husen var bebodda året runt.
Dagens etapp avslutades i Fagersta.
Inte för att det finns något speciellt här, utan för att det kändes lagom att stanna och "ta natt". För jisses vilket väder vi haft på vägen från Falun! Vägbanorna har varit som sjöar! Och det har varit nästan hopplöst att köra i allt regnande!
Men vi fick en positiv överraskning här i Fagersta! Strömsholms Kanal går hit upp! Så visst blev det ett besök vid slussarna....


Kronprinsessan Victorias Sluss
Ni vet TV-programmet " På spåret", så nu får ni gissa, "Vart är vi på väg??"

Siv & Bosse.

Inga kommentarer: