onsdag 1 augusti 2012

Regnfritt??

Onsdag 1/8
Vi lämnade ett Fagersta i lätt duggregn! Ska det aldrig sluta droppa vatten från ovan??
Men regnskurarna minskade ju längre söder ut vi kom. Men nu kom vi inte så långt. Bara till Örebro. Det skulle shoppas på NetOnNet. Så det var bara att hänga på. Klart jag också ville kika in i "butiken"....
Bosse fick handlat det han skulle, så sen var det min "tur" att shoppa. Inte alls lika upplyftande.... Bara det där vanliga ni vet, det som ska ätas upp. När kyl och frys var fyllda, var det dags att ckecka in på camping.
Det fick bli Gustavsviks Camping i Örebro. Vi brukar aldrig stanna till här, men nån gång kan man ju göra ett undantag. Som vanligt när vi fått vårt mobila hem på plats, så blev det stadsvandring.
Det var en bit att gå till centrum, för att titta på Örebro slott till att börja med.


Närbild av entrén på slottet.
Efter slottet gick vi vidare mot Wadköping, ett friluftsmuseum. Men först stannade vi till i parken och åt lite glass. Även hundarna gillade mjukglass i våffla!
Så fort vi kom och satte oss vid bordet och jag handlade glass, blev hundarna serverade en stor skål med vatten! Vilken omtanke!
Efter en stunds vila och glassätande gick vi sista sträckan till Wadköping. Litet och mysigt, med gamla hus och kullerstensgator.

Cajsa Warg har en given plats i Wadköping, med "egen" gränd.
Det finns även ett "Cajsa Warg's Torg".
Och så finns det den där boken som innehåller uttrycket som alla känner till: "man tager vad man haver....".
I kväll är det faktiskt utesittarväder!! Så här ska grillas och njutas av lite solglimtar och en temperatur på hela 18 grader! Det är vi inte bortskämda med!

För morgondagen är inget bestämt!

Simma lugnt!
Vi återkommer.
Siv & Bosse

Inga kommentarer: