tisdag 3 juli 2012

Kullaberg-igen!

Så blev det då dags att gå åt "andra hållet" på Kullabergs nordsida. Vi åkte till campingen i Mölle på fredags eftermiddagen. Trodde att det skulle vara i det närmaste fullbelagt. MEN platserna gapade tomma så det var bara att välja och vraka var vi ville stå över natten! Det är faktiskt samma fenomen på campingen hemma - de flesta platserna står tomma! Det beror väl på att det inte varit så mycket sommar ännu.....
Vi hann i alla fall med att grilla en köttbit och äta färdigt innan det drog ihop sig till regn och åska!! Det verkar vara det ständiga vädret i sommar?!
På lördagsmorgonen var vädret betydligt bättre och solen orkade sig till slut igenom skyarna. Vi packade lunch och vatten i ryggsäckarna och gick mot Arild. Det var trängsel på vandringsleden. Både folk och fä, dvs ett gäng på islandshästar travade förbi, några cyklister på mountainbikes och så såna som vi, som bara promenerade med hund eller utan.
Efter besök i hamnen i Arild vände vi tillbaka för att ge Lars Vilks skapelse, Nimis, ett besök! Vi gick på den blåmarkerade leden och vek av mot stranden, där allt skulle stå. Det var ju bara att följa strömmen av nyfikna, så hittade man rätt. Vi var ju inte ensamma om att göra ett besök vid skapelsen!
Det var en tuff klättring för att komma ner till stranden. Lerigt och halt efter nattens regnande gjorde inte saken bättre. Men hundarna gillade utmaningen att leka bergsgetter!


Det var full aktivitet inne i skulpturen! Det gick att klättra i den! Men det gjorde inte vi. Vi satt på en sten och tittade på, och åt vår lunch i stället. Man kan ju undra hur mycket spik som gått åt till att få ihop det??
När lunchen var uppäten, var det bara att vända tillbaka uppför sluttningen! Den var lika besvärlig att gå uppför, som nedför! Väl uppe fortsatte vi på den blåmarkerade leden, för att komma tillbaka till husbilen. Det var ganska tuff klättring emellanåt, så när vi äntligen kom fram till bilen var vi ganska möra!

Kvällen avslutade vi hos goda vänner i Markaryd, med god mat och mycket prat. Men det blev inte någon sen kväll för oss...... Vi var alldeles för trötta för nattsudd!

Vi ses!
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: