onsdag 22 juni 2011

Resan går vidare.

Efter en härlig promenad i Mora, där vi besökte bl.a. Zorn´s Gammelgård,

blev det en lång vila i solen på campingen! Äntligen sol och varmt! Jordgubbar handlade vi på gågatan på vägen hem och de smakade bra med lite gräddmjölk till. Campingen började så smått fyllas av campare som ska fira midsommar där, vilket inte vi tänkt göra. Men solnedgången över Österdalälven kunde vi njuta av innan det var dags att inta kojplats.

När frukosten var avklarad drog färden vidare norrut, mot Östersund. På vägen blev det stopp för kaffe vid ett mindre vattenfall i Oreälven, Noppikoski heter platsen.
Men jisses, vad vatten låter mycket! Man blir lite trött i öronen efter en stund.
Kaffestunden slutade i kaos! Är det nån som vet hur mycket kaffe det ryms i en Espressokopp! Alldeles för mycket när man tappar koppen, full med kaffe och allt far ut över bord och soffor!! Det var kaffestänk över allt!! Men till slut var allt upptorkat och nytt kaffe i koppen och färden kunde sen gå vidare. PUH!

Kvällen tillbringas på en liten Camping i Krokom. Den ligger så fint vid Indalsälven och vi hittade den för några år sedan när vi var de här trakterna med den gamla trotjänaren. Standarden är det si och så med, men rent och snyggt är det och bra hundpromenader finns det också. Lika viktigt för oss som hög standard för andra.
Men det är fler än vi campare som bor här:
En familj Canadagäss, som flydde när jag närmade mig med kameran! Dunbollarna kan inte vara särskilt gamla, men snabba i vattnet var de!!
I morron blir det nya äventyr. Antingen Järpen, där Lundhags finns och kräver ett stopp, för att sedan åka vidare mot Kallsjön. Eller så blir det mot Strömsund och "Vildmarksvägen".  Ja, vi får se vad som känns bäst och sen får vi kanske fundera på var vi ska fira Midsommar i år?! Ett är ju säkert: det blir i Husbilen i alla fall!

Kolla i backspegeln, vi kommer igen!
Siv & Bosse

Inga kommentarer: