onsdag 6 juli 2022

Råå

Ja så hamnade vi i Råå's Gamla Hamn! Inte första gången vi är här.....det blir lätt så när vi tycker en plats är bra!😉
Denna gången står vi längre in på hamnplanen. Vi hoppades på att det skulle bli lite lä för vinden. Men det hjälpte inte mycket! Så idag sitter vi inne och pysslar med, sånt vi brukar göra - när solen lyser med sin frånvaro, och vindarna friskar i!
Bosse fixar ställplatsbilder till "iHusbil" och jag lyssnar på ljudbok och stickar. Hundarna - ja de ligger på rygg och sover, helst med en filt över sig!
Vi har ju traskat runt i samhället, så det hägrade inte. Att cykla till Helsingborg lockade heller inte (blåser för mycket!).
På Ställplatsen har det blivit nya "elstolpar". Man får lösa ut ett kort, för 50kr, som laddas med en hundring. Sen får man tillbaka deponiavgiften och den summa som man inte förbrukat el för, när  man checkar ut! Lite väl omständigt, så vår solcell får jobba med att ladda bodelsbatteriet. Det funkar kanon! Men avgiften för att stå här är samma som förra året - då elen ingick! Det blir inte billigare med åren....

Ikväll blir det enkel mat på spisen. Stekt falukorv, lite wokade grönsaker och snabbmakaroner. Det duger bra som omväxling. Kan ju bli lite ost och kex lite senare - när vi ser det två sista avsnitten på TV-serien vi streamar......

På återseende, 
Siv & Bosse. 

Inga kommentarer: