tisdag 25 augusti 2015

Resan går vidare.......

.....Längs Hallands Kustväg. Vi lämnade ett blåsigt Halmstad och åkte vidare mot lika blåsigt Varberg. Ställplatsen i hamnen, granne med färjorna till Grenå, fick det bli.
Inga betonggisar här....
Lite kaffe och sedan en promenad i staden. Varmt och soligt, så vi höll oss på skuggsidan av gatorna. Lite gammal  bebyggelse finns det kvar.

Vi gick förbi Kallbadhuset och badplatsen.
Vi fortsatte ut på den långa piren, Där fick vi utsikt över Varbergs Fästning från "sjösidan".
Efter promenaden blev det faktiskt ett dopp i havet. Ställplatsen ligger ju nästan granne med Kallbadhuset.
Någon solnedgång blev det inte...... En mörk molnskärm drog in till natten! Sämre väder på G???

Måndagen fortsatte i blåsandet tecken. Dessutom var det en hel del moln. Vi rattade vidare norrut och hamnade så småningom i Stenungsund. Ja, någon stans ska man ju övernatta! Solen hade trängt undan molnen när vi kom fram, så det fick bli en promenad i staden.... Och det gick fort att gå runt där! Inte särskilt mycket att fästa blicken på. Men en bra Frisör fanns där, så jag blev klippt.......


Lite av de äldre husen fanns kvar..... Men Centrum dominerades av ett stort Köpcenter.
På väg tillbaka till Husbilen drog det ihop sig till regn. Och det gick undan, för det var ett riktigt åskoväder som skulle dra förbi.

Resten av kvällen regnade det - mycket!

I dag fortsatte vi resan mot norr. Från Stenungsund tog vi bron över till Tjörn och körde runt hela ön. Det ena Fiskeläget efter det andra. Alla såg nästan lika dana ut.
Husen är ju nästan staplade på varandra. Ja, inte behöver de någon trädgårdsmästare för att sköta rabatterna! Trots regnet som följde oss hela vägen från Stenungsund var det en fin resa genom de små samhällena.
Målet för dagen var Lysekil. Och den här gången tog vi vägen över Orust och sedan färjan till Lysekil:
På plats vid "Bengts Fisk" i hamnen slutade det faktiskt att regna. Hundarna behövde rastas och vi behövde få en liten bensträckare. Så vi gick upp i "Gamle Staden" Med sina trånga branta gränder:
Och smal gator kantade av fina trähus.
 Vi tog oss även upp på utsiktsberget där vi kunde se ut över staden och fjorden.Lysekil ståtar med en enorm kyrka. Den ligger på utsiktsberget och syns på mycket långt håll!

Molnen har farit fram och tillbaka hela eftermiddagen. En och annan regnskur har också dragit över. Men man får ju pigga upp sig med lite godsaker när man nu är på Västkusten. Till middag blev det rökt lax och lite rökt makrill.
En kall öl satt bra till!
Senare i kväll ska vi testa de färska räkorna.........

På återseende,
Siv & Bosse


Inga kommentarer: