lördag 22 augusti 2015

Semester - igen

Jodå, sommarvädret håller i sig! Tänk att jag kunde planera in min ledighet så bra!!
Första etappen slutade i Ängelholm, på Råbocka Camping. Två nätter bokade vi, så vi skulle få till en cykeltur.


Vid horisonten: Kullaberg
Vi cyklade mellan Ängelholm och Vejbystrand. Vi tog vägen förbi Subway och handlade lunchmacka! Vi fick en riktigt fin cykeltur längs standvägen. Och mackorna smakade bra när vi var framme vid vändpunkten.Cyklingen tillbaka blev något jobbigare. Vi hade rätt mycket motvind...... Men med lite hjälp från elmotorn var det ju inte något större bekymmer. Tillbaka på campingen blev det ett dopp i havet - som är betydligt saltare än hemmavid!

Fredag morron åkte vi vidare och njöt av vyerna på Bjärehalvön. I Torekov stannade vi till för en promenad och lite lunch.Hallands Väderö ligger ju inte så långt ut från fastlandet.


Lite "drivved" fanns i en bod vid hamnen.

Det är väl namnen på alla fartyg som förlist utanför kusten??

Efter lunchen åkte vi vidare till Hovs Hallar. Det var många, många år sedan vi var där. Vi tog en "promenad" ner till stranden..... Brant och svårt att gå på många ställen. Och inte var det bara slät mark när vi väl kom ner.....

Vandringen på Hovs Hallar var något svettig. Solen gassade från en klarblå himmel och inte var det någon vind som svalkade! Men vi ska inte klaga, det är ju äntligen sommar!!

Till kvällen stannade vi i Halmstad, på ställplatsen i hamnen. I dag blir det stadsvandring och ännu en övernattning innan vi åker vidare längs Västkusten norröver.

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: