torsdag 3 september 2015

Så var den slut!

Semestern, alltså.
Men vi fick några fina dagar till på Västkusten innan vi åkte inåt landet och vidare hemåt
.
Efter Lysekil åkte vi vidare på Bohus Kustväg mot Grebbestad. Regn hade vi som ressällskap.....Tog in på Grebbestad fjordens camping. Till kvällen höll regnet upp men i stället friskade vinden i! Men en promenad i den charmiga lilla staden blev trots allt. Som avslutning gick vi upp på Utsiktsberget. Det var högt.... Och utsikten var magnifik.
Det blev bara en natt i Grebbestad. Inte så inspirerande väder - regn och blåst. Så vi fortsatte resan norr ut mot Strömstad. Kom fram till ett soligt Strömstad och en nästan tom Camping! Men det varade inte så länge. För under torsdags kvällen och hela fredagen fylldes campingen av uteslutande norrmän! De skulle väl fira helgen där....
I vilket fall som helst så plockade vi fram cyklarna på torsdagskvällen och fick oss en riktigt fin runda ut på öarna Daftö, Öddö och Tjärnö.
Bron mellan Öddö och Tjärnö
Fredagen gick i blåsandets tecken. Men vi hade hyfsat lä, där vi stod på Campingen. Hundarna rastades på förmiddagen och vi passade på att handla på Loholmens Fisk. Varsin baugette fylld med den godaste skagenröra vi nånsin ätit!!! Efter lunch blev det en cykeltur in till centrum, men inte så mycket mer. Det var inte särskilt skönt att cykla i vinden.
Efter två dagar i Strömstad drog vi vidare mot Trollhättan. Hittade till en Ställplats vid slussarna. Och den var alldeles nyligen iordninggjord! Asfalterad med uppmärkta platser, med el (16st). Tömning för toa och gråvatten och sopor. Även dricksvatten gick att få!

På lördagseftermiddagen gick vi och tittade när de släppte på vatten i fallen. Det är lika häftigt varje gång. Och vi har ju sett det några gånger nu.... Resten av dagen tog vi med ro!
På söndagen blev det en rejäl hundpromenad längs kanalen och slussarna.


Vi hittade lite av skogens guld på vår promenad. Så lunchen var ju given! Macka med stekt ägg och bacon och så de där små gula som grädde på moset! Om det var gott??? !!
Efter lunchen plockade vi fram cyklarna och trampade tur och retur till Vänersborg (3,6 mil). Stannade till vid ett slusscafé och handlade glass och tittade när de slussade ett gäng segelbåtar.
Till kvällen gjorde vi inte många knop......
Måndag morron kollade vi vart vi skulle åka vidare. Vi hade tänkt oss någon av städerna runt Vättern.
Men så var det ju det där med vädret! Rikligt med regn i flera dagar väntades i de där trakterna som vi tänkt avsluta min ledighet på! Ja så det fick helt enkelt bli till att åka hemåt - för där fanns det i alla fall chans på lite mer sol!
Och visst har vädret varit godkänt här i Karlskrona. Soligt och varmt, så det har till och med blivit några dopp i havet!
Men nu sjunger det mobila boendet på refrängen. Vi har passat på att städa och tvätta både lägenhet och husbil, för snart blir det lägenhetstider...... men vi väntar allt lite till innan bilen får vintervila!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: