torsdag 17 september 2015

Årets sista Husbilsdagar.

Vi var ju inte riktigt färdiga med det mobila boendet efter min sensommarsemester!
Så när det lovades fint väder tog vi en tur till Österlen - i Äppeltider!
Det blev en härlig eftermiddag på stränderna vid Kivik, Vitemölle och Haväng!


Det var ju ingen trängsel precis..... I alla fall inte mitt i veckan! Långa sandstränder där hundarna fick springa fritt. Gissa om det var populärt?!
När man är i Kivik måste man ju besöka Kungagraven. Sveriges största Bronsåldersgrav.

Med solen precis ovanför trädtopparna blev det ju magiskt att gå runt graven.
Ett annat måste när man är i Kivik är ju Musteriet! Så visst blev det en liiiten påse med "Gott och Blandat" som packades in i bilen.
Vi fortsatte längs kusten till Sandhammaren och fick ännu en strand helt för oss själva!

Det är ju en klar fördel att tuffa runt när alla andra är på jobbet! Långa promenader längs havet och mycket spring för hundarna, gjorde att vi somnade ovaggade på kvällen.......
Det blir ju inte så många övernattningarna när jag har ett jobb att passa. Så sista morgonen tog vi vägen förbi Kåseberga och Ales Stenar! Vi var där tidigt på förmiddagen och fick dela fältet med enbart en flock får! I alla fall en tjugo minuter eller så! Sen var det fler som vaknat och ville se Stenarna!


På vägen hem kom regnet..... Så visst hade vi tur på med vädret på vår Österlenresa!

Vi hade lite funderingar på en tur till Öland innan det var dags att ställa in Husbilen för vintern. MEN, det blir inte alltid som man tänkt. Vädrets makter styr vi inte över och regn och blåst inbjuder inte till Ölandsvistelse!
Så i stället blev det "avrustning"! Vi ( hm jag), bestämde att vi skulle tömma bilen helt! Plocka hem porslin och dylikt, för att se över, diska och stoppa i lådor. Allt för att det ska vara klart för nästa säsong!

Det blev en hel del! Och det tog en hel dag att få ordning på allt. Men nu står det i lådor med lock i förrådet. Det känns inte fel!!
Bilen har också blivit grundligt städad. Skåp och lådor urtorkade och dynor uppfräschade med hjälp av möbeltvätt. Nya mattor är också fixade.

Ja, då är det bara att vinterparkera bilen. Och i år blir det inte hos dottern. Utan vi har har fått plats i ett gammalt militärt förråd. Asfalterat och inomhus! Känns skönt att slippa fundera på om "tältet" står kvar vid höststormarna.....

På återseende
Siv & Bosse

Inga kommentarer: