fredag 19 maj 2023

Vi flyttar.....

I alla fall till en annan Ställplats. Inte någon längre sträcka, bara en halvmil ungefär. Till Nogersund. Det var dags att tömma gråvatten och toa, efter tre dagar i Krokås. 
Tur att vi är morronpigga - för det var inte många platser lediga när vi kom vid halvelvatiden! Jisses vad husbilar! Men vi hittade en ledig plats, som vi kände oss nöjda med.
Efter lunchen plockade vi fram cyklarna! Ett tag sedan de blev "luftade". En tur på några kilometer till Hällevik och Vägga Rökeri var målet. Meeen, "göta petter" vilket pris på varmrökt lax i bit - 419kr/kg! Det blev inte någon lax där. I stället fortsatte vi till Mjällby, där det finns livsmedelsbutik, storlek större. Där fanns varmrökt dubbelfilé, från Vägga rökeri, till extrapris, 349kr/kg. Fortfarande riktigt dyrt, men det blev handlat en bit i alla fall! Sen var det bara att cykla tillbaka.
Det blev en lagom tur på ca 17km, och på en sträcka som vi inte cyklat på tidigare. Listerlandet bjuder på riktigt fina cykelleder!

Kvällens middag var ju given! Varmrökt lax, kokt potatis och Lidl's goda romsås. Det fick sköljas ner med ett glas vitt!
Med andra ord, så har det varit ännu en sån där riktigt bra dag!
Livet är gott!

På återseende, 
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: