fredag 25 maj 2018

Lite mer Skåne.....

Efter Torsö och cyklingen runt Bromölla fortsatte vi mot Österlen. Det blev Ställplatsen i Kivik. Soligt men kallt i vinden från havet. Matförrådet fylldes på. ICA Supermakert har en riktigt god Skagenröra, som man köper över disk..... Så vi fixade egna baugetter med röran och kallrökt laxt! Vilken lyx.
Dag två i Kivik cyklade vi till Hallamölla. Inte så långt - men jisses! Det var en enda lång uppförsbacke från Kivik!

Ny 360-kamera testades med gott resultat. Medhavd matsäck smakade bra vid vattenfallet, som är Skånes högsta med hela 23 m!


Hemvägen gick som en dans - det var ju nedförsbacke nästan hela vägen!

När vi var färdiga med Kivik åkte vi vidare till Simrishamn, där vi tog in på Tobisviks Camping. Även här stannade vi två dagar. En dag strosade vi runt i Simrishamn. Dag två blev det lite cykling igen. Från Campingen till Sandhammaren. Det blev väl runt 6 mil tur och retur.
Jag kan meddela att vi svimmar tidigt på kvällarna när vi cyklat!

Efter Simrishamn fortsatte vi söder ut mot Ystad. Där stannade vi och gick en runda i centrum. En mysig stad med många gamla hus.
Vi stannade inte för övernattning utan åkte vidare till Kåseberga. En övernattning på Ställplatsen och ett obligatoriskt besök vid Ales Stenar.
Eftersom vi var där en söndag, så var det gott om andra besökare oxå.

Men nu tröttnade vi på den kalla blåsten från havet och åkte mot västra sidan på Skåne. Vi checkade in på Ställplatsen i Lundåkrahamnen, Landskrona. Vi har varit där en gång tidigare för några år sedan. Sen sist har platserna utökats, men trots det är allt i bra skick och rent och snyggt.
Hälften av de 48 platserna var upptagna. Mest såna som vi - dvs ledighetsförvaltare. Men även en och annan tysk turist hade hittat dit.
Dag två var det dags för cykling - igen!
Vem har påstått att Skåne är platt??? Den personen har nog inte cyklat där....... Vi drog iväg på våra cyklar efter frukost. Målet för dagen var att cykla till Helsingborgs hamn och spana in den nya Ställplatsen. Det blev en tur på 6,3 mil tur och retur. Och backigt var det och grusvägar var det också! Men visst var det en härlig cykling, för sommarvädret har fortsatt värma.

Efter Landskrona vände vi hemåt. En och en halv vecka i Skåne med strålande sol och lagom mycket cykling fick räcka. Det var dags att tömma brevlådan och så ta hand om tvätten. Inget kul, men nödvändigt. Så nu är vi tillbaka på hemmaplan. Sommarvädret fortsätter - helt otroligt! Undrar hur resten av sommaren ska bli???
Campingen börjar komma i ordning nu. Badplatsen är fixad så nu kan jag bada..... Men trots soliga dagar är vattnet inte särskilt varmt, men helt klart badbart ca 17 grader skulle jag tro.
Vi blir kvar här över helgen, sen får vi se vart vi har lust att åka. Det får ju bli till ställen där vi kan cykla.......

På återseende, SIV & BOSSE.Inga kommentarer: