tisdag 15 maj 2018

På tur.....

Efter hela 10 dagar på Campingen, kände vi för ett miljöombyte. Visserligen har vi haft riktigt sommarväder de flesta dagarna - men att bo på en byggarbetsplats tär på humöret.
Så i går tog vi vårt pick och pack och for mot västra länsdelen. Vi hade tänkt stå på Ställplatsen i Hörvik, men det var alldeles för mycket vind från sjön. Lika så i Krokås. Så vi chansade på Torsö hamns Ställplats. Och vi fick det lugnt och skönt. Alldeles ensamma.
Visst blåste det lite, men vi hade lä bakom bilen.
Dessutom tog vi en cykeltur fram och tillbaka till de där två masterna som syns i bakgrunden på bilden ovan. Vi tog Zelda i koppel, så hon fick oxå lite motion vid cykeln. Måste säga att hon är otroligt duktig på att följa cykeln och lyssna på den hon springer vid.
Kvällen blev en aning kylslagen. Dis från sjön drog in, så vi satt inte ute särskilt länge.
Men lite rosafärgad himmel fick vi innan vi gick till sängs.
I morse var det inte särskilt skönt...... råkallt och mulet. Så vi bestämde oss för en cykeltur..... Och som vanligt blir det ju inte riktigt som det var tänkt från början! Men vad gör väl det? Vi fick en fin tur på nästan 6 mil. Och vädret var betydligt bättre än det var utlovat!
Vi cyklade på flera olika cykelleder: Listerleden, Sydostleden, Banvallsleden och Smugglarleden. Alla med riktigt bra underlag och väl skyltat.
Tillbaka på Ställplatsen hade vi fått sällskap av ytterligare två husbilar - fler än vi som har ledigt i veckorna!
Nästan vindstilla och strålande solsken hade vi resten av eftermiddagen. Så det blev vilostund i var sin solstol nån timme, innan det var dags för middag. Kallskuren kassler och Lidl's goda potatissallad tillsammans med ett glas vitt!
Kan väl påstå att vi kommer tidigt i säng i kväll...... för såna här gamlingar blir fort trötta!

På återseende,
SIV & BOSSE


Inga kommentarer: