onsdag 8 juli 2015

Resedagbok vecka 3.

23 juni.

Världens oväder har det varit i natt! Regnat och stormat, så sömnen har ju blivit därefter! Men, men resan går vidare till..... Sulzemoos! En liten håla med stor ställplats vid Husbilsförsäljning och tillbehörs butik! 

Vägen dit  kallas för "Romantiche strasse"


Jodå, vi tillbringade en bra stund bland pryttlar och kläder. För det fanns även en klädavdelning med kläder i funktionsmaterial! Vi lyckades plocka ihop varsin korg med saker. Det har varit rena rama JULAFTON idag! Liten vandring över motorvägen in till själva byn innan det blev dags att natta sig. 

Solceller på enorma fält finns det gott om! Så även vid Sulzemoos.


Men innan vi gick tillbaka till ställplatsen - tog vi en sväng förbi alla husbilarna..... 
...... och det fanns det massor av!!
Och visst hittade vi något att drömma om!!! 

För drömma lär vi få göra om vi inte vinner på Lotto!! 
13.4 grader kl.21.30 ganska godkänt.....

24 juni.

Efter en god natts sömn åker vi vidare till Augsburg. Hittar en liten ställplats vid en sportanläggning, 4 platser. Resans tråkigaste plats!!! Men i närheten fanns en stor parkanläggning där det var perfekt att rasta hundarna. Cykeltur längs "Lech" in till centrum av Augsburg! Oj, oj, oj, vad det var besvärligt att ta sig fram! Och stadens centrum var inget för oss! Bara stort och jobbigt. 

Men vi gick runt en stund innan vi kastade oss ut i trafiken igen, med livet som insats! Gillar man shopping och att sitta på Uteserveringar, så fanns det mer än nog av det. Men det var som sagt inget för oss. Dessutom missade vi den "berömda" DOMEN, men det finns ju bilder att titta på...... Soligt och varmt har det varit i eftermiddag. Runt 20 grader. Men som sagt det var ingen ställplats att plocka fram solstolarna på.......
Höll på att glömma bort.... Det finns faktiskt en bra sak med Augsburg! De har nog den största bokhandel vi sett! Skickade in Bosse för att se om det fanns kartor på cykelvägarna i Tyskland. Och det fanns det. Två olika inhandlades, så nu kan vi ut och cykla!


25 juni.

Vi  lämnade Augsburg innan vi ens hade druckit förmiddagskaffe! Nej Augsburg var en besvikelse. Körde bara ca 4 mil till Donauwörth. En liten stad vid två floder: Donau och Wörlitz.


Ställplats vid Donau. Staden blev totalförstörd under kriget men har återuppbyggts som den såg ut! Visst kunde man se på husen att de inte var så gamla, även om "stuket" gav ett sådant sken. 
Garnaffär med lite shopping hittade jag, när vi gick runt innan lunch. Efter lunch blev det en cykeltur på landsbygden till Harburg. 


Åh, vilken överraskning den lilla byn var! På höjden låg ett stort slott/borg 

och för att komma till den gamla stadskärnan fick vi gå över en gammal stenbro. Jisses vad trånga gator det var och backigt dessutom. Vi cyklade tillbaka och turen blev totalt lite mer än 3 mil! Två timmars cykling ger god motion........ 20.8 grader och halvklart kl.21. Det är ju faktiskt godkänd sommarvärme.....

26 juni.

Ännu en kort sträcka att köra till nästa stopp. 3-4 mil bara, men omdirigerat rätt ut på landsbygden, på grund av ett av alla otaliga vägarbeten! Hittade en Lidl att fylla på förråden i, innan vi kom fram till Nördlingen, som var målet. Soligt och varmt, > 25 grader på eftermiddagen. Vi började så smått att promenera inne i den gamla stadskärnan omgiven av en ringmur. 
Men det var för varmt! I stället gick vi upp på Ringmuren som går runt hela stan! Lite svalare när man kom upp en bit och skuggigt, för det mesta av ringmuren hade tak! 

Och så fick vi ju bättre utsikt!

Det blev en kalldusch när vi var tillbaka i bilen! Ställplats utanför ringmuren med en gräsplätt, så ikväll går det nog att sitta ute och njuta i värmen..... Det blev go'mat (oxfilé) på grillen och go'dricka (Bordeauxvin) i glasen och uteätarkväll. 
Lagom när maten stod på bordet fick vi trummslagarkoncert som underhållning. 
Ett 30-tal barn övade med trummor! Gissa om det ekade mellan husen?? Men duktiga var de för, det lät inte fel.... 23 grader varmt när vi gick in vid kl.21.30! Måste vara sommaren som kommit!!!?

27 juni.

Vaknade till helmulet väder, men varmt 18 grader när vi gick ut vid 8-tiden. Men vi hann precis tillbaka innan det började regna! Vi lämnade ett regnigt Nördlingen och regnet följde oss på vägen till Rothenburg. Vi var framme lagom till lunchen. Så vi åt medan regnet drog vidare. 
Sen var det dags för en obligatorisk stadsvandring! Ännu en stad med ringmur runt hela den gamla stadskärnan. Måste säga att Rothenburg slår Nördlingen med hästlängder! 


Men det är ju oxå en riktigt stor turistort! Massor av stora turistbussar stod på parkeringen bredvid Ställplatsen vi intog för natten! Massor av folk (=turister) att trängas med på rundvandringen! Men det var det värt!! Efter att ha gått kors och tvärs i staden letade vi upp en uppgång till vandring på ringmuren. 


Betydligt lugnare att gå där. Det var bara gångbart runt halva sträckan ungefär, men det räckte. Eftermiddagen har varit varm och solig, så någon cykeltur blir det inte. Bilen blir för varm att låta hundarna vara instängda i medan vi turar på cykel! Efter att ha kollat in vädret för de närmaste dagarna, så lär det inte bli några fler cykelturer vid Taubern..... Högtryck med > 30 graders värme väntas! Jodå, nu har vi väl fått värme så vi tiger!!!
Vi drar oss så sakta norrut, men än har vi ett par platser vi vill stanna till på!

28 juni


Lämnade Rothenburg efter en tidig frukost. Åkte "Romantische Strasse"  mot Wertheim, igen! Inte till köpcentret utan till staden, denna gången. Men vi kom inte så långt på den planerade rutten, för någon by efter Rothenburg, var vägen avstängd! Det var bara att leta sig upp på de små bergsvägarna..... Jodå, det är en upplevelse i sig! Vi lyckades till slut på något konstigt sätt komma tillbaka till omledningen av "Romantische Strasse". Visst var det vackert. Sista delen av sträckan som vi körde hette "Weinstrasse Taubertal" (eller nåt i den stilen), eftersom vi åkte längs Tauber.  Fram kom vi till slut till staden Wertheim. Ställplatsen under en vägbro, precis vid centrum och vid floden Main. 

Varmt >25 grader och soligt. Bestämde oss för att gå en "stadsvandring" trots värmen.  
Utsikt från ställplatsen
Vi gick de "sjuhundraelva" trappstegen upp till Borgruinen!


Pustade i skuggan, kollade på utsikten och gick sen en betydligt lättare väg ner. God glass förtjänade vi efter den vandringen! Promenerade runt lite i "Alt stadt" (undra hur många sådana det finns???) innan vi återvände till bilen och skuggan. Kvällen fortsatte att vara varm så vi satt ute och tittade på båtarna som tuffade förbi på floden. I morron blir det körning på Autobahn, för att komma en bit norrut.

Inga kommentarer: