lördag 17 maj 2014

LEDIG!!

Och med min ledighet kom sommarvärmen tillbaka!!
Så då gäller det att passa på att dra iväg på utflykt! Med ny hund i bilen är det ju allt lite spännande att se om resandet fungerar! Vi har införskaffat kopplingar som man sätter i bilens säkerhetsbälte och sen kopplar till en sele på hunden. Allt för att hundarna ska vara på plats i sätet medan man kör. OCH det fungerar kanon. Vi är så nöjda med lösningen och så slipper vi ha lösa hundar i husbilen!
Årets första resa gick (som vanligt) till Brösarps backar och Kivik, vad annars???











Blommor av alla de slag fanns att beskåda. Visst är det rätt tid att besöka Kiviksområdet, nu när äppelblommorna är som finast!
Framme i Kivik blev det ett besök på Buhres och diverse sillinläggnigar och rökt lax fick bli vår middag denna fösta kväll.
Strålande sol och varmt var det när vi vaknade på fredagen. Som gjort för en promenad längs havet mot Haväng. Zelda fick långlina på och Qeylah kunde vara lös, så det blev en hel del med "race" i sanden. Tur och retur Kivik-Vitemölle-Haväng blev det en promenad på 11km. Kan väl säga att vi var ganska trötta när vi kom tillbaka till husbilen!! Solen fortsatte att värma gott, så vi fick flera timmar till i varsin solstol......
Idag körde vi vidare till Skäralid. Och det där med att köra med GPS som vägvisare, det är en upplevelse i sig!! Jisses vilka små vägar vi hamnade på!! Det var ju en enorm flax att vi inte fick ett endaste möte på de här smala vägarna!! PUH!! Men sevärdheten var hög!
Efter lunchen blev det vandring på Söderåsen och upp till Kopparhatten. Vi tog en lite annorlunda stig och fick se så mycket mer av Skäralids Naturreservat....























Natten tillbringar vi på Skäralids Camping. Lugnt och skönt belägen i ett gammalt stenbrott. I morron drar vi vidare mot Höganäs, och sen blir det Mölle. En utflykt på Kullaberg blir det om vädret håller i sig.

På återseende!
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: