onsdag 21 maj 2014

Klint hit och Klint dit!

Vi har nu lämnat Svea Rike för grannlandet i söder, dvs Danmark.  Resan har gått söder ut på Själland. Här ska kollas in Danmarks "Klint-kust"! Vi började med Stevns Klint, bara 26 m över havsytan, men ändå fascinerande med den gamla Kyrkan som ligger precis på kanten till stupet!








Det var en hel del dis i luften så sikte över havet var begränsad.
Sina 26 m till trots fanns det ändå en brant trappa ner till stranden.....









Nerför var det inga större problem att ta sig. Men uppför, blev det allt lite svettigt!
Vi fortsatte runt Faksebukten och hittade en liten by med en fin Camping där vi stannade över natten. Kvällen blev solig och varm, så middagen avnjöts utomhus.
I dag var det dags för Klinten med stort K, "Dronningestolen" med sina 128 m över havet, på ön Mön.
Vi började med att gå uppe på höjden och titta ut över branterna! Högt är det kan jag lova!
På sina ställen kunde man se vattnet genom hål i marken!! Även i dag var det dis i luften, så vi tröttnade på utsikten och bestämde oss för att ta "trappan" ner till stranden! Nästan 500 trappsteg var det ner till stranden, men det kändes som det dubbla när vi gick upp!!!






Efter dagens motionspass blev det en kortare bilfärd till Vordingborg, där vi hittade ännu en liten mysig Camping vid havet. Vi fick en fin eftermiddag med sol och en bra bit över 20 graders värme, så vi har njutit idag också! Det gäller att passa på, för det lovas sämre väder de närmaste dagarna! Undra om danska DMI är lika dåliga på prognoser som SMHI??

På återseende,
Siv & Bosse

Inga kommentarer: