tisdag 20 augusti 2013

Norra Öland.

Sommaren håller på att ta slut......
Men än finns det fina dagar att njuta av. Vi har haft några på norra delen av Öland. Vi började i Sandvik, där vi stod i hamnen två nätter. Gick vandringsled och tittade på mer gammal stenindustri.


Men även ny sådan var i gång.
Leden gick längs vattnet mellan de små byarna och stenbrotten.


Landskapet är ju faktiskt vackert, trots sin karghet.
Efter 2,5 timmars promenad smakade det bra med middag när vi kom tillbaka, men innan vi åt blev det allt ett dopp i havet!
Kvällen bjöd på flera skådespel. Först en magisk solnedgång.....
Som lite senare övergick i åskväder!! Men åskan höll sig på fastlandet, så vi kunde tryggt sitta och titta på blixtarna som korsade den svarta himmeln. Det var häftigt!!
Efter två nätter i Sandvik åkte vi vidare mot Norra Udden. På vägen passerade vi Byrums Raukar.


Det är inte bara på Gotland som har raukar......

Vi fortsatte mot Långe Erik, fyren på norra udden. Parkerade på en sidoficka, nästan ute vid fyren. (Där har vi stått förut, med den förra husbilen)  Plockade fram cyklarna och drog iväg till fyren....Vi gick runt udden och hamnade i det här bygget!!

Efter besöket på vid fyren cyklade vi vidare mot Grankullavik. Vi kollade in ställplatsen vid Nabbelund i förbifarten. Undrar om det går några färjor till Gotland därifrån fortfarande??
Vi vände i Grankullavik och fick den här vyn över fjärden och Långe Erik, vid horisonten. Vi stannade kvar över natten, vid fyren och delade sidofickan med en gammal Volvo-buss från 1946!! Ja, det finns en del fantaster, som kör runt i gamla vrak....

Idag blev det Borgholm. Stadspromenad med dogsen och sen bara vila..... Visst är det skönt att vara Pensionär??!!

SES!
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: