lördag 31 augusti 2013

Ännu en Kustväg.

Från ett blåsigt Stocken, fortsatte vi norr ut på Bohusläns Kustväg. Passerade flera idyller och stannade till vid Kungshamn och Smögen. Ja egentligen körde vi genom Kungshamn och sedan runt i själva Smögen. Och där var det trångt mellan husen!
Men vackert är det. I alla fall på sommaren..... Vill nog inte vara där när höststormarna drar fram runt öarna!
Färden gick vidare genom Fjällbacka och Grebbestad och till slut hamnade vi Strömstad. Där tog vi in på campingen. Jisses vad där var norrmän! Det var vi och några tappra själar till som var svenskar. Tyvärr hamnade vi vid ett gäng högljudda (och överförfriskade) norrmän! Kan väl säga att det lär dröja innan vi besöker Strömstad igen! Men staden och campingen var det inget fel på, bara våra grannar från väster.....


Goda baugetter med mycket färska räkor och god sås, samt en bit rökt ål, åt vi till lunchen Mmmmmm, det smakade mera......
Vi packade ihop tidigt i morse och lämnade Strömstad. Efter en snabb titt i Vägatlasen, bestämde vi oss för att åka mot Vänersborg och Trollhättan. Vi stannade till i Vänersborg och kollade in ställplatsen, men den var både trist och dyr!


Så efter en kortare rundvandring åkte vi vidare till Trollhättan.
Parkerade bilen på campingen och tog cyklarna och fick en tuff runda runt fallen och slussarna. Vi fick även se vatten i fallet, eftersom det var "vattenpåsläpp" (en kort stund) under eftermiddagen.
Men det fanns ju mer än framrusande vatten att titta på......


Kanalbåtar och gamla slusskanaler t.ex.

Och så ev "ställplatser" förståss!
I morron är en ny dag och då får väder och vind bestämma vart vi åker. Men ett hett tips är nog Läckö slott.

På återseende.
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: