söndag 27 maj 2012

På tur.....


Vårsemester ska ju vara solig och varm. Men som vanligt när vi är på tur lyser solen med sin frånvaro! I alla fall den mesta tiden. I stället blåser det halv orkan och regnar. Temperaturen har stannat på knappa 10 plusgrader, med något undantag första veckan.
Resan började med en kortare etapp till Kivik. Vi åkte lördag eftermiddag (12/5) efter att jag sovit klart. Uppehållsväder på kvällen, så det blev en promenad runt staden innan vi kröp till kojs.
Söndagsmorgonen  bjöd på en  vacker soluppgång straxt innan klockan 5! Första kisserundan för Gina, drar ut en i ottan!Efter frukost drog vi vidare mot Danmark. Över Öresundsbron

och vidare mot  Roskilde.
Vädret höll i sig hela söndagen, så vi fick en fin promenad i "Byen".  
Domkyrkan beskådades,

och sen var det båtar, som gällde. Gamla skutor,
och  en Kyrkroddbåt! 

Trodde inte att de hade sådana i Danmark!
Men det visade sig att roddbåten var lånad från Dalarna!!
På kvällen kunde vi sitta ute och äta middag. Det har vi inte varit bortskämda med den här våren.

Från Roskilde åkte vi vidare, delvis längs Margueriteleden, mot Kalundborg. Ytterligare en kyrka att beskåda.

En magnifik kyrktupp pryder Kalundborgs kyrka.
Från Kalundborg åkte vi till Sorö Camping för övernattning. Det fanns inte så många campinggäster, så här på försäsongen, så djurlivet var roande. Harar, kaniner och fasaner underhöll oss både på kvällen och morgonen.

 Dessutom fanns ju ett minizoo med getter och killingar och ponnys. På kvällen passade vi på att gå en lång promenad genom centrum och sen tillbaka längs stranden. Korsvirkeshus finns det gott om i Danmark.

Färden gick vidare på tisdagen. Nu skulle vi över ytterligare en bro. Den över Stora Bält. 

Innan vi tog bron över till Fyn gick vi en tur i Korsör och tittade på alla de gamla husen.

Stannade till i hamnen och mindes alla gånger vi väntat på färjan som skulle ta oss till Nyborg och Bosse's farmor. Då fanns ingen bro minsann.

Fyn.
Regnet och blåsten finns kvar, men korta stunder tittar solen fram. Vi kör mot Svendborg och Tåsinge för att titta på Valdermars Slott. 


Vi hade en bild av ett helt annat slott (som vi såg i mitten av 70-talet)..... Undrar vad det ligger???
Efter slottet, som var ganska fult och slitet, blev det till att hitta en camping för natten. Vi hamnade på Tåsinge och Vindebyöre Camping.  Vackert belägen vid sundet mellan Fyn och Tåsinge, men vad hjälper det när vädret är sk.....!
 Svendborg

 Vindeby,Tåsinge
Trots regn och vindar med kulingstyrka, bestämde vi oss för att ta en vilodag från bilkörandet.
Vi trotsade ovädret, hundarna behövde rastas, så vi gick de 5 kilometrarna i regn och blåst över en lååång bro in till Svendborg, som ligger  på Fyn. Påfyllning av kylvaror behövdes också, så vi tog cykeln med. Filmjölk är tungt att bära.... Det var ju 5 km att gå tillbaka också. Men det var lite bättre, för då hade vi vinden i ryggen!
Efter lite mat blev det middagsvila för både två och fyrbenta.

Fortsättning följer.....Inga kommentarer: