lördag 17 september 2011

Snart hemma!

Vad fort en vecka försvinner! När vi ser tillbaka har vi kollat in sjöar!! Vi började med Väsman, där vi övernattade i Ludvika. Sen blev det Storsjön och Östersund. Därefter Kallsjön och Juvuln, där vi delade camping med fjällämmlarna i Kallsedet. Tillbaka till Storsjön och Östersund innan vi åkte hemåt och stannade vid Siljan. Mora var övernattningsort. Fredagsmorgonen i Mora bjöd på härligt höstväder, med SOL.

Trots det fina vädret åkte vi vidare hemåt. Askersund vid Vättern (nästa sjö på vår resa) blev målet, och vädret var inte sämre där! Strålande sol, så det blev en fin kvällsvandring med hundarna innan vi fixade middag. Morgonen i dag var kylig, bara 5 plusgrader. Dimman låg över vattnet och det var nästan lite trollskt.


Efter frukost inspekterade jag en garnaffär, som vi gick förbi på kvällsrundan. "Nettans garn och annorlunda ting" var en härlig blandning av hantverk och garner, väl värd sitt besök. Och visst fick det följa med hem garn och lite småpresenter.
Efter förmiddagskaffet åkte vi mot Vadstena. Strålande sol inbjöd till en lång härlig promenad, bland gamla hus, klostermiljö och slott.


Vi hade tänkt åka till Gränna efter promenaden, men vädret var så fint och platsen vi hittat till husbilen så bra, så vi blir här över natten! Det gäller att passa på att njuta av solen. Hela eftermiddagen har vi suttit ute och läst, medan hundarna sovit på gräset i solen. Gränna tar vi i morgon, om vi orkar. Annars blir det raka spåret hem till Nättraby.

Synd att vi inte har mer semester! Vi hade kunnat vara ute med Husbilen en vecka till, minst! Kanske blir det någon helgtripp, innan det är dags för vintervilan. Vi får se......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: