söndag 11 september 2011

IGEN!

Har vi åkt norr över! Tänkte att vi skulle se fjällen i höstfärger. Men det är kanske någon vecka för tidigt??
Mulet var det igår när vi åkte hemifrån. men vädret blev bara bättre och bättre ju fler mil vi kom norr ut! Fikapausen vid Hammarsundet, straxt söder om Askersund, badade i solsken! Undrar när vi såg solen sist??
Resans fortsatta rutt planerades efter kaffet, med god hjälp av Gina!
Ludvika blev slutmålet för lördagens etapp. Där hittade vi en bra plats vid en badplats. Ingen trängsel så här års! Utrymme för hundarna att springa av sig fanns det också. Gissa om det var populärt att rejsa i sanden??
Det är inga långa kvällar, så här i september, så solnedgången kommer tidigt.
I natt vaknade vi av ett välbekant trummande på taket. Regn! Igen! Ja, det var ju väntat, men vi hade hoppats på lite mer uppehållsväder, och en solig söndag! Ja , man kan ju inte få allt.....
Efter rastning av fyrfotingar och en rejäl frukost, drog vi vidare mot norr! Efter en del funderande bestämde vi oss för att åka till Östersund. Vid fikapausen utanför Tällberg, kunde man tro att vi hamnat på Påskön! Hade vi nu varit där, så hade det ju varit bättre väder, eller?

 Ja, nu är vi här, i Östersund. Skurarna avlöser varandra, precis son de gjort hela vägen från Ludvika! I morron blir det stadsvandring och kanske lite garnshopping? Tisdag åker vi vidare mot Kallsjön, och sedan blir det nog lite vandring runt Åreskutan. Inget är spikat, utan vädret får styra! Självklart måste vi stanna till på LUNDHAGS i Järpen. Det är så att säga på vägen mot Åre.

Ja, nu är vi på G! Så håll utkik, vi kommer igen!
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: