torsdag 15 september 2011

Om det har regnat här??

Ja, det är bara förordet! På måndagskvällen drog regnet in över Östersund. Det regnade hela natten, och fortsatte på tisdagen. Men vi packade ihop oss och åkte mot Kallsjön, trots vädret. Ett stopp i Järpen, med ett besök på det här stället, blev det.
Så här efter sommaren, är det ganska utplockat på fynden. Men det fanns lite smått och gott som fick följa med hem.
Vi åkte vidare mot Kallsedet. Där fanns ingenting! Fel! Där fanns en "camping" i kombination med en Lanthandel. Den enda människan som syntes till var campingvärdinnan. Resten av levande varelser (oss borträknade) bestod av fjälllämmlar! Stackars Winnie hade fullt upp med att ha koll på alla som sprang kors och tvärs, så det där med att få något gjort på sista kisserundan kunde vi glömma!
Innan vi kom så långt som till kvällsrundan, tillbringades tiden lite olika i bilen:
Fyrbeningar sover.

Chauffören vilar sig.

Kartläsaren stickar, med en ljudbok i lurarna.

Marodören håller ordning på mattes garn!
Det går alltid att hitta på något.
Dagen efter hade vi tänkt oss lite vandring på fjällen runt Åre. Men vädret fortsatte att vara blött och dessutom hade en kraftig vind tagit i.


Trots ödsligheten var det vackert i omgivningarna runt campingen. Eftersom det inte blev någon fjällvandring fick vi hitta på något annat i stället. Vi tog oss till Tännforsen! Ett sjöfall (37m) som är magnifikt! Kolla bara in:


Trots regn och blåst blev dagen en sån där bra dag ändå! Höstfärgerna i naturen går i brunt och gult. det känns som det är "mer" höst här uppe än det var hemma, när vi åkte.

 På väg tillbaka mot Åre fanns det många fina vyer. Vägen går parallellt med Indalsälven, så visst kan man njuta av utsikten, trots regnet!

Ja, vädret rår man inte på, så vi har gjort det bästa av vår semester. Natten mot torsdagen sov vi  i Östersund, igen. Men efter en tidig frukost, började vi resan hemåt och i kväll sover vi över i Mora. Vad det blir i morgon, har vi inte bestämt. Kanske ytterligare en dag här, eller så kör vi några mil hemåt. Det får vädret avgöra! Vi har ju några dagar kvar innan det är dags för jobb!

Så håll koll, det kommer mer!

Siv& Bosse.

Inga kommentarer: