torsdag 5 augusti 2021

Vi lämnade E22:an

Det blev ett morrondopp, innan vi lämnade Timmernabben och kusten. För att köra inåt landet! Ja, ja, det blir inte alltid som man tänkt. Anledningen då? Alldeles för mycket Husbilar längs kustens orter, vilket blir trångt på Ställplatserna. MEN, vi kan ta kusten om någon vecka. För när skolorna kommer igång - då lättar trycket på Ställplatserna!
Var hamnade vi då? Jo vi tog lite mindre vägar genom Smålands landsbygd! Passerade Målilla, Hultsfred, Mariannelund och Lönneberga bl.a. För att till slut hamna i Eksjö!
Inte första gången vi är här. Men nu var det ett par år sedan - så varför inte?
När vi parkerat oss på campingtomten (tror bestämt vi hade samma plats, sist vi var här!), tog vi en promenad för att handla bröd och smör, som tagit slut. Och så kollades en Ställplats in, som är ny sen vi var här sist.
Ett dopp i sjön, Hunsnäsen blev det oxå. Inte var det lika varmt vatten som i vikarna i Kalmarsund! Flera grader kallare! Men ändå skönt......
Fulingar finns det överallt... och den här mötte Zelda och jag på en kisserunda. Större Snabelsvärmare (en nattfjäril) - har jag fått lära mig! 

Idag blir det en promenad bland de gamla trähuskvarteren. 
Det blir säkert något dopp i Sjön, efter rundvandrinngen. 
Till kvällen, något gott på grillen. Finns ju kök här på Campingen, så kanske det blir en potatisgratäng till en fin köttbit?

På återseende, 
Siv & Bosse.
PS! Kvällens middag.......
Hemlagad potatisgratäng och grillad oxfilé. Lite sås och ett glas rött! MMMMMMM

Inga kommentarer: