söndag 25 juli 2021

Kanalen igen!

Vi blev kvar ytterligare en natt i Zinkgruvan. Inte blev det något gjort precis...... Jo, vi vilade upp oss. Plockade blåbär till frukostfilen och läste eller lyssnade på varsin bok. Zelda fick sina rundor, men annars satt vi mest på våra rumpor.
Anledning var att Ställplatsen i Borensberg, inte hade några lediga platser på lördagen. Så vi fick bokat där till söndagen, alltså idag, i stället. Två nätter bokades, blev utan el eftersom det inte fanns så mycket att välja på.
På vägen till Borensberg körde vi inom Motala. Handlade på Lidl och kollade upp två Ställplatser. Den vid Segelsällskapets hamn - var en riktigt höjdare! Så där kan vi absolut tänka oss att stanna någon gång. Den andra, var väl inte mycket att hänga i julgranen! Men visst - det var nära till centrum OCH järnvägen!
Vi kom så småningom om fram till Ställplatsen i Borensberg. Parkerade husbilen på vår plats. Åt en något sen lunch, för att sen plocka fram cyklarna!
Kanalcykling igen. Till Bergs Slussar! Blev en tur på 42.5 km tur och retur. 
En del båtar på kanalen och lite cyklister på kanalvägen. Inte någon trängsel. Många badade i kanalen....det har ju varit riktigt varmt i dag också. Nu när klockan är drygt 18, står termometern på 27°! PUH!
Det bästa med Ställplatsen i Borensberg - är att man (Siv), kan bada i sjön Boren, som ligger vid kanalmynningen! Så det blev naturligtvis ett dopp i sjön, efter cykelturen!

I kväll blir det "Sotad kyckling" på grillen.! Köpte färska kycklingklubbor på Lidl.......
Potatissallad och lite grönsaker och ett glas vitt, får det nog bli till!

På återseende, 
Siv & Bosse. 

Inga kommentarer: