torsdag 12 september 2019

Böda hamn

Torsdag 12 september.
I går, onsdag, lämnade vi Sandvik. Men först blev det ett stopp vid ICA, för att fylla på kylvaror, frukt och grönsaker.
Ja, sen var det bara att köra ett par mil till Böda hamns Ställplats.
Fortsatt friska vindar, så det blev bara en promenad i byn. Inte ens en tanke på att plocka fram stolarna och sitta ute! Alltså det hade varit perfekt höstväder - om det inte hade blåst!
Natten till torsdagen gav inte mycket sömn! Regn och blåst höll oss vakna en stor del av natten. Ja, det är bara att inse - det är höst - på riktigt!
Trots höst och mitt i veckan var det ändå ett tiotal bilar som övernattade.
Som tur är, skiner solen från en blå himmel idag. Det känns ju lite bättre......
Vi står med bilen, nästan på samma plats som vi stod i början av sommaren. Svanungarna har växt till sig och håller till längre ut i viken. Men en häger spatserar omkring, av och till. Kul med lite underhållning, till frukost.....
Innan lunch klev jag över staket och gick ut till revet.
Fågelskyddet, som gäller på udden, är bara tom 31 juli. Så nu gick det att gå där. Kossorna som håller till där lyste med sin frånvaro! Puh!
Det var riktigt skönt att gå ut där, med vinden i ryggen. Men inte fullt så behagligt att gå tillbaka.
Ställplatsen sedd från revet.
Det syns att kor har betat på strandängen hela sommaren.
Det är bara hårt gräs, som lämnas kvar.

Sen har vi sett att det blir mycket nypon i år, på flera ställen vi varit på. Och inte är det något undantag här på Öland!
I morgon är det fredagen 13:e! Vädret verkar inte bli bättre. Dvs det ska fortsätta blåsa smådjävlar! I hela södra landsändan!
Vi får väl sova på saken (om det går), och bestämma oss för om det är dags att avsluta husbilssäsongen..... eller om vi kan stå ut någon dag till?!

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: