tisdag 4 juni 2013

Veckan som gått

Efter allt bilåkande var det riktigt skönt att stå stilla på campingen hemmavid.
Det blev tvagning av kläder och påfyllning av matvaror, så tiden rusade iväg i full galopp!
En riktigt lång promenad med hundkompisarna fick vi till också. Sen kom SOLEN!!
Då var det bara att sitta och njuta för fullt! Inte bara vi njöt utan fyrfotingarna slappade också i solen.
Efter två dagar med strålande sol och go' värme, var skinnet lätt "vidbränt"! Så det var tur att det blev en regndag i lördags!!  Hmmm, inte trodde jag att det skulle vara skönt med regn, efter allt vatten vi fick i Tyskland?? Söndagen började mulet med lite regn. Så vi packade ihop och drog norr ut längs ostkusten med husbilen.
Ett stopp i Kalmar och en snabbvisit på IKEA, blev det. Lite smått och gott fick följa med hem. Även en titt på MediaMarkt blev det innan vi åkte från Kalmar.
Planeringen var att stanna i Mönsterås, över natten. Hittade ställplatsen i hamnen med utsikt ut mot havet och Öland. Den obligatoriska stadsvandringen gjorde vi också. Och det gick fort, i denna mysiga lilla småstad.


Vi fick en fin söndagseftermiddag och kväll i Mönsterås. Och en höjdpunkt var när vi fick se en fiskgjuse "in action"! Tyvärr lite för långt bort för att få någon bra bild, men ändå!!!På måndagen åkte vi vidare norr ut. Oskarshamn fick en snabbvisit.
Dr. Axel Munthe
Vi hade tänkt stanna över natten, men ställplatsen var inte inbjudande, så vi åkte vidare till Figeholm.
Fin plats i Gästhamnen, och soligt och varmt, 26 grader! Kunde inte bli bättre! Det gick även att ta ett dopp från bryggan!
Figeholm är en riktig liten småstad, med fina små hus och mycket snickarglädje. Lite Astrid Lindgren-anda över hela samhället.

I morse blåste en kall vind in från havet, så vi bestämde oss raskt för att åka vidare. Resan gick genom Astrid Lindgrens Lönneberga och Mariannelund bland annat. Slutmålet för dagen blev Eksjö camping.
Vi var ju tvungna att ta en promenad och titta på alla gamla trähus, som Eksjö är känt för. Fina hus med spännande "innegårdar", bakom stora träportar. Ja, eftermiddagen försvann snabbt.


Tillbaka på campingen blev vi glatt överraskade. För på tisdagskvällar har de veteranbilsträff! Oj, oj, oj, vilka "åk"!

Vi gick där och njöt av alla välskötta dyrgripar. Och där var faktiskt en del som nog är väldigt ovanliga. Lite nostalgiska blev vi när vi såg en VW 1500! En sådan hade Bosse när vi träffades för lääääänge sedan!
Det har varit en riktigt go' dag idag och i morrn tar vi vilodag från bilåkandet. Hoppas det blir soligt och varmt i då.......

På återseende,
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: