torsdag 20 juni 2024

Nu tar vi Midsommar!

Vi lämnade Tjuraviken efter frukosten och tog sikte mot Timmernabben. 
Vi blev faktiskt lite förvånade när vi kom fram och såg alla husbilar, som redan var på plats. Klockan var ju inte ens tolv! Men vi lyckades få sista platsen som var ledig längs själva festplatsen.
 Sen går det ju att stå i mitten av grusplanen också. Och ikväll är det bara någon enstaka plats ledig där!
Vädret blev ju inte riktigt så fint som SMHI lovat..... om vi är förvånade? Knappast!
Men, men vi tänker härda ut! Det är ju många som ska "festa", just för att det är Midsommar. I morron blir det traditionellt midsommarfirande här, på eftermiddagen.  Ja, det är ju inget som tilltalar oss..... men vi vill ju gärna vara på rull med Husbilen, så vi får väl gilla läget? Har vi tur, kanske någon på "vår" vanliga plats åker vidare, så vi kan få en plats lite längre bort från festplatsen?
I kväll har vi ätit grillad fläskfilé, potatissallad, tomatsallad och rostebröd. Ett glas vitt fick skölja ber maten.
 Återkommer i morron.......
Siv & Bosse. 

onsdag 19 juni 2024

To do.....

Ja idag hade vi lite att göra. 
Dagen började som vanligt: hundpromenad, frukost och sen ett dopp i havet. Därefter diskade vi och plockade i ordning för att åka till Nättraby. Provtagning på Vårdcentralen, för Siv. Sen tanka Husbilen på vägen in mot "Staun", och tömningsstationen på Hattholmen. Därefter ut till Lidl, vid Amiralen, för att handla "midsommarmaten". Tillbaka till Nättraby och hämta Bosses paket med tröjor, som leverats i brevlådan. Lite komplettering av det som saknades på Lidl, blev hos ICA i byn.
Sen var vi klara, att åka tillbaka till Tjuraviken!
Det var en intensiv förmiddag.
Eftermiddagen blev desto lugnare......
Flera husbilar och husvagnar, rullade inn under eftermiddagen. Nyra hade full koll på hundarna och kossorna, som gick förbi i Naturreservatet. 
Kvällen avslutades med grillad Flintastek och ugnsbakade rotfrukter. Omnian gjorde som vanligt ett bra jobb!😉
I morron åker vi mot Timmernabben.  Där tänker vi stanna över Midsommarhelgen, om det finns plats.......

På återseende, 
Siv & Bosse. 

tisdag 18 juni 2024

Vilken dag!

Morronen började med halvklart väder.
Men det blev ett riktigt skönt dopp i "ljummet" vatten.
Efterhand klarnade det upp och himlen har varit molnfri hela dagen. Det blev en riktigt härlig dag här i Tjuraviken.
Badat har det blivit ett par gånger under eftermiddagen. Hundpromenad med möte med en huggorm, blev det också idag. Men ingen närkontakt - som tur var!
Stickat på ulltröja i solen, det blev svettigt, till slut!
Till kvällen blev det grillade grönsaker och chorizokorvar. Fyllde upp med potatissallad och rostat bröd. 
Riktigt gott!
I morron blir det shopping!  Kylskåpet behöver påfyllning. Lika bra att få det gjort innan Lövmarknaden och Midsommarafton! 

På återseende, 
Siv & Bosse. 

måndag 17 juni 2024

Nu är vi på rull igen!

Efter drygt en vecka i lägenheten, är vi nu ute med Husbilen igen. Vädret såg ju lite dystert ut när vi lämnade Nättraby, med en helmulen himmel! Men temperaturen var ju på uppgående,  så helt fel kunde det ju inte bli!
Det blev inte någon längre åktur idag. Vi hamnade i Tjuraviken, som är en favoritplats, i alla fall när den inte invaderas av 
"öborna".😉
Här blir vi till på onsdag. Sen drar vi norrut längs kusten. Lite påfyllning i kylen, sen installerar vi oss troligen i Timmernabben,  och blir där över midsommar........ Men man vet ju aldrig, det kan ju bli ändrade planer.
Ikväll blev det "go' middag"! Grillad oxfilé, wokgrönsaker, ris och gräddsås. Lite rött att skölja ner det med, satt fint. Mögelost och kex till efterrätt,  så mår vi som vi förtjänar......  

På återseende, 
Siv & Bosse. 

måndag 10 juni 2024

Vi drog hem!

Vi tröttnade på den kalla blåsten och lämnade Påskallavik efter en tidig frukost.
12-13° och kulingvindar, fick oss att inse - det
blir att häcka i Husbilen, resten av veckan. För ingen ljusning på väderprognosen finns denna veckan!
Nu blir vi hemma ett tag!
Kvällsvy, Påskallaviks hamn.

Siv & Bosse. 

söndag 9 juni 2024

Regn och blåst.

Det verkar som det är så vädret blir ett tag framöver. Visst tittar solen fram något kort ögonblick, då och då och ger en behaglig värme. Men annars...... är det inte speciellt varmt.
Vi lämnade i alla fall Blankaholm efter frukosten och mitt morrondopp. Det blev ju inte nån lång resa, fyra mil till Lidl i Oskarshamn. Lite shopping och så en kort sträcka till Påskallavik. Vi hade tur och fick en plats med el. 
Som sagt så har regnskurarna avlöst varandra, så någon långpromenad har det inte blivit.
Däremot blev det tvättat - igen. Här passar vi på när det finns möjligheter!😉

Till kvällen fick Omnian jobba igen! 
Janssons Frestelse, satt ju perfekt en sån här ruggig dag. Det blev Mamma Scans köttbullar till.
Vi får se vad vi hittar på i morron? Vädret lär ju inte bli annorlunda.......

På återseende, 
Siv & Bosse. 

lördag 8 juni 2024

Ingen ändring!

Det innebär att vi är kvar i Blankaholm! Även vädret är kvar - med lite sol, mycket moln, kall vind och enstaka regnskurar!
Bosse hann ta fram en stol och sätta sig i solen.... .ca fem minuter sen var det dags för helmulet och risk för regn! Men vi har det bra i Husbilen, trots vädret. 
Idag blev det "kulglass", från Sänkdalen!
Blåbär och vanilj. Mycket smak på blåbärsglassen - och kolla in färgen! Mums!

Med tanke på vädret, så har vi inte hittat på så mycket, men dagen går ju ändå.
Till kvällen blev det nötrullader av lövbiff, med ädelost i, som fick "gå färdigt" i sås med lite strimlad bacon. Å så nypotatis till. Vi blev mätta ikväll också.😉
 I morron flyttar vi oss nog lite söder ut och då passar vi på att handla på Lidl i Oskarshamn. Vi får se var vi hamna efter shoppingen. Vi har ju en del favoriter......

På återseende, 
Siv & Bosse. 
 

fredag 7 juni 2024

Stiltje!

Ja, vi står kvar i Blankaholm. Här händer ingenting.....mer än det där vanliga, dvs hundpromenad på förmiddagen sen inget mer! Vädret är i högsta grad växlande. Allt från härligt solsken till åskskurar, med kraftiga vindbyar. Temperaturen har sjunkit rejält! Nu är det bara normal vårtemperatur, som mest har det varit 17°! Lagom värme för att sticka på Bosses ylletröja!
Men det känns kallt med den byiga vinden, när vi varit bortskämda med 25-gradig värme i ett par veckor! Det har inte blivit mycket "utesittande" de här två dagarna. Men det är som det är. Nästa vecka syns det ingen ljusning på temperaturen.😢 Hade ju varit skönt med i alla fall 20°, men det lär hamna på 14-15°......... SUCK!
Igår blev det Calzone i Omnian. Helt otroligt att det kan bli så gott?!
Idag blev det lite enklare, med ärtsoppa till lunch och rostebröd med kallrökt lax till kvällen. 
Tur vi har vin att förgylla kvällen med!😉
Det får väl bli en gammal film också.

På återseende 
Siv & Bosse. 

onsdag 5 juni 2024

Det blev Blankaholm!

Vi lämnade ett Blåsigt Borensberg och tog väg 35 mot Västervik.
Det var rejält blåsigt alla milen till Blankaholm. 
Vi gjorde ett stopp i Västervik och ICA MAXI. Det är märkligt, vad ofta kylen behöver påfyllning!🤔 Undrar om vi har skåpråttor?🐀
Men jag hittade stickor, så jag kan sticka med garnet jag köpte i Söderköping. 

Sen förra året har det hänt mycket på Ställplatsen i Blankaholm. Alla uthyrningsstugorna är rivna och där har blivit nya Husbils-platser.
Nya platser har det också blivit längs staketet mot båtuppläggningen/hamnen. Där står vi idag.
Gamla tennisbanan har blivit parkeringsplats för småbilar. På det hela - ett lyft för hela området.
Mycket blåst och en lätt regnskur, det var allt som hände under eftermiddagen. Jo, jag tog ett dopp i havet. Hela 19° i vattnet!

Ikväll har vi ätit rester till middag. Fritata är nog det bästa man kan göra med skåpsrensning! Det fanns ju ugnsbakade grönsaker från gårdagen, några skivor kassler, lite ädelostsås från tidigare i veckan och så lite salladsost som behövdes användas upp. Sen ett gäng ägg och allt i Omnian!
Det blev riktigt gott!

Ikväll tar vi lite "filmtajm", innan det är dags att natta oss.

Ses i morron!
Siv & Bosse. 

tisdag 4 juni 2024

Tredje dagen i Borensberg!

Vad hittar man då på? Vi tillhör ju det rastlösa släktet...... men vi lyckades vara pensionärer- på riktigt - och göra just inget ting! Eller hur det nu blev!😉
Det blev en hundpromenad längs Motala Ström,  på förmiddagen.
Vi gick förbi Kvarnen. Strömmen går på båda sidor om huset.
Trots att det blåste friskt, var det varmt i solen. Efter promenaden blev det tvättstugan - igen! Nu var det dags för lakanen. Det blev en del slappande i solen och ett par dopp i Boren, under eftermiddagen. Ljummet i vattnet! 
Vi unnade oss varsin glass till eftermiddagsfikat. 
Den var riktigt god, och kul med en annorlunda smak!

Tillkvällen blev det ytterligare en tur till tvättstugan!🤪 Lika bra att tvätta smutskläderna också - även om det inte var så mycket!
Sen har vi ätit gott, i kväll igen! Vi hade potatisgratäng över, som värmdes i Omnian och till det grillad entrécôte med gräddsås.
Samtidigt som potatisgratängen värmdes blev det ugnsbakade grönsaker i den andra halvan. Grönsakerna blir i en Fritata i morron. Kanske med ett par skivor kassler,  som är kvar?
I morron har vi bokat plats i Valdemarsvik.  Men så kom vi på att på torsdag är det "röd dag"! Svenska Flaggans Dag, Sveriges Nationaldag, med fredag som klämdag! Vi hade tänkt åka till Blankaholm på torsdag..... men det är en populär Ställplats,  så chansen att få en plats då känns minimal!🤔 Så vi skippar Valdemarsvik och åker i morron direkt till Blankaholm istället! 
Så är det att vara pensionärer på riktigt!😉

På återseende, 
Siv & Bosse. 

måndag 3 juni 2024

Blåsigt och mulet.....

Vi är kvar i Borensberg.  Vi bokade två nätter direkt, så här sitter vi.......
Passade på att tvätta handdukar i dag på förmiddagen.  Och i eftermiddags tog Bosse en cykeltur till Motala. Två mil enkel väg! Vi behövde kolfilter till SOG:en. Det nya Bosse satte in när vi flyttade in i Husbilen har inte haft någon effekt! Luktade pest, när vi använde toan! Men nu medvnytt filter är lukten borta! Skönt!
Det är inte mycket aktivitet på Kanalen, så här i början av sommaren. Men idag tuffade "Diana" förbi.
Annars blir det mest avkoppling om dagarna. Lite stickning och några kortare hundpromenader,  det är vad som händer. Ja, så det dagliga morrondoppet, inte att förglömma.😉
Det varma vädret ska hålla i, imorgon också, så vi bokade en dag till här i Borensberg!  Bättre att njuta av värmen, än att sitta i bilen på väg till något annat ställe. På onsdag blir det mer mulet och svalare, så då byter vi utsikt!

Ikväll blev det vardagsmat till middag: Korv Stroganoff och ris. 

På återseende, 
Siv & Bosse. 

söndag 2 juni 2024

Favorit i repris!

Då är vi här igen! Borensberg, Ställplatsen vid Kanalen.
Det blev några mils resa idag, genom det Västgötska landskapet.
Det blev många fält och en del vatten, som passerades på vägen mellen Norsholm och Borensberg. 
Ett stopp vid Tornby köpcenter,  Linköping, för att handla gasol till grillen. Nästa stopp blev ICA Supermarket i Borensberg,  för att fylla på kylen - sen var det lagom att checka in på Ställplatsen. 
Vädret har fortsatt med sin åskvärme. Men lite mer moln har det varit idag. Synd att säga.... men det har varit skönt, med mindre gassande sol! En åskby med muller och regn drog förbi under eftermiddagen. Uppfriskande med en liten regnskur!
Ett eftermiddagsdopp i sjön Boren, har det också blivit - innan åskan! 18.5° i vattnet och 27° i luften! 
Nästan Medelhavstemperaturer!😉
Det blev ytterligare en slapp eftermiddag,  för vem orkar göra något i värmen?
Till kvällens middag blev det tagliatelle med egenkomponerad pastasås, med kassler och ädelost. Helt OK.

Vi blir kvar i morron också. 
Inget är inplanerat  - det ska vara varmt i morron också!

På återseende, 
Siv & Bosse. 

lördag 1 juni 2024

Åskvärme!🥵

Som ett vårtvarmt omslag, har det varit hela dagen! Så att göra något annat, än ta det lugnt, har inte varit nån idé.
Trots allt lyckades vi få tvättat lite kläder, som vi sedan hängde på tork unnder markisen.
De torkade snabbt!
Framåt tre- tiden dök åskan upp! Lite muller och några regnstänk, det var allt....
Men luften blev lättare att andas efteråt.

Myra har varit besvärad av värmen idag. Jag gjorde ett försök att få henne att bada i Kanalen.  Men det där med att simma, det är läskigt. Jag lyckades ändå få henne blöt, när hon stod vi kanalkanten. Det var bra, för sen blev hon betydligt lugnare.

Ikväll blir det lyxmat i Husbilen! Grillad oxfilé, potatisgratäng (Omnian levererar), gräddsås och ett glas rött. Mmmm vi har det bra.
På återseende, 
Siv & Bosse.