måndag 12 september 2016

Maxad ledighet!

Det blev det på vår Österlenresa. Visst blev det en tur med cykel på Kustvägen mot Åhus. Men nu blev det inte ända fram till staden, utan vi stannade när det var ca 1 mil kvar. Helge Å:s mynning var den planerade vändplatsen.
Drygt 3 mil cykling enkel väg räcker. Det var en betydligt "lättare" cykling - utan alltför många uppförsbackar. En sträcka cyklade vi på en gammal järnvägsbank. Några gamla stationshus passerades.
En del i bättre skick än andra. Vid Brösarps station finns det en Museijärnväg också. Med gammalt ånglok och allt...... Sydostleden få klart godkänt på de sträckorna som vi cyklat.
Tillbaka på campingen i Kivik fick vi ytterligare en fin eftermiddag och kväll. Lite planering för fredagen blev det också.
Fredagen började som ett stort töcken! Dimman låg tät över hela kusten! Vi hade bestämt att vi skulle ta en vilodag vid Sandhammaren, så det var ju bara att hoppas att dimman skulle lätta när solen orkat värma upp luften.
Och visst blev det så! Vi fick en fin promenad på stranden. Helt ensamma var vi inte - men någon trängsel var det ju inte så här drygt en vecka in i september. Zelda fick fullständigt fnatt, när hon kom ner på stranden! Springa så sanden yrde var ju skitkul! Även spring i vattnet och hämta pinnar var kul! Jag hade väl ingen större förhoppning att det skulle vara badvänlig temperatur vid Sandhammaren - men det var det. Så visst blev det ett dopp för mig också.
Lördag morgon och vi måste åka hemåt för det är dags för jobb igen. Men vilken morgon det blev!

Stranden låg helt öde och solen hade precis "stigit upp"! Det blev mera spring för Zelda innan vi gick tillbaka för att äta frukost.
Innan vi vände helt om mot Skönstavik, blev det en förmiddag i Ystad. Det är en trevlig stad att strosa runt i. Men en lördagsförmiddag i centrum innebär en hel del trängsel........ Lunchen inhandlades på Subway. Ja, sen var det bara att åka hemåt! SUCK. Hade suttit fint med lite mer ledighet.......
På plats på Skönstavik passade jag på att ta ett dopp i badviken - och det var riktigt varmt i vattnet!

Sen kom uppvaknandet!!! En av våra säsongscampande vänner påminde oss om att säsongen upphör 15 september! Jamen! Sommaren är ju inte slut ännu! Eller??
Visst kan man stanna längre - men det får man betala extra för...... Och det är ju trots allt halva september, så det är ju inte troligt att värmen stannar flera veckor till!
Så nu mobiliserar vi energi för att packa ihop för den här sommaren..... Det är ju bara några dagar kvar till den 15:de.

Det var  allt för den här säsongen (vi lär nog inte hinna med något mer nu)!

På återseende.
Siv & Bosse.

Inga kommentarer: