söndag 21 juni 2015

Resedagbok vecka 1.

8 juni.
Skönstavik till Landskrona. Startade semestern efter att jag sovit klart vid lunchtid! Undrar om det är semestervädret som infunnit sig??? I alla fall är solen framme, men det är fortfarande ingen värme. 
Ställplats i småbåtshamnen. Helt OK. Lugnt och skönt. Går nog till och med att ta sig ett dopp, när det blir badtemperatur....
Vi cyklade en tur till centrum och tittade på Kastellet.


Eftersom Bosse lyckats dra på sig en förkylning (misstänker gosandet med barnbarnen innan vi åkte hemifrån?!) lagom till min ledighet, blev det bara en kortare runda med cyklarna.

9 juni.
Landskrona till Aaberaa. En tripp över tre broar i solsken och lite vind! Vilken lycka att det är fint väder när broarna ska passeras! Regn och halv orkan brukar det vara när vi ska över.....Ca 36 mil, blev det åkt idag. 
Öresundsbron
Stora Bält bron
Lilla Bält bron
Framme i Aabenraa hittade vi ställplatsen vid småbåthamnen. Badplats fanns precis bredvid, men den var folktom.... Är väl lika kallt i vattnet här som hemma! Stadsvandring i Aabenraa under eftermiddagen. 
Gammal stadskärna, med många små fina hus. Vi fördrev en bra stund med att strosa runt.


Tyvärr är Bosses förkylning värre, så orken är ju inte på topp. Men vi får glädjas åt det fina vädret istället!!

10 juni.
Jodå, det fanns de som tog sig ett morrondopp i badviken vid Aabenraa! Men inte Siv....
Resan går vidare. I år är tanken att vi ska ta oss till FRANKRIKE!! Södra delen närmare bestämt. "Napoleon rutten" ska åkas och "Europas Grand Canyon" ska beskådas och så en del romerska lämningar som nån dubbel Aqvedukt! Vi får se vad tiden räcker till.
Nästa transportsträcka gick från Aabenraa till Hameln, ca 40 mil. Hameln som är "råttfångarstaden" i Bröderna Grimms sagor. Vi kom iväg tidigt, och solen är otroligt nog med oss! Undra hur länge det håller i sig...... Vi tar in på Camping i Hameln. Spartansk, men välkomnade campingvärd är guld värt! Kvällen bjöd på lite halvmulet men med god värme 18.5 grader vid 21.30! Gick att sitta ute och njuta hela kvällen.

11 juni. 
Idag är det vilodag från bil åkandet. Vi  utforskar Hameln " by bike". Växlande molnighet men varmt, så vad passar bättre än en cykeltur in till "Altstadt". Tittat på korsvirkeshus och så "Råttfångarhuset". Stadskärnan var mycket större än vi trodde och husen; de var heller inte så små.....
"Råttfångarhuset"

"Råttor" runt "Råttfångarhuset".


Efter att sett oss mätta på korsvirkeshus cyklade vi vidare längs Weser. Vi vände vid nästa stad ca 1 mil bort för att cykla samma sträcka tillbaka. Är det något som de är bra på i Tyskland, så är det cykelvägar!!! Vi cyklade bara en mil på cykelvägen som går längs med Weser, men den följer hela floden genom stora delar av Tyskland och är totalt runt 47 mil lång!! Tänk om vi haft så fina cykelvägar i Sverige...... Fortfarande varmt och växlande molnighet, 21.7 grader kl.19.

12 juni.
Transporten mot Frankrike går vidare och idag kör vi från Hameln till Wertheim, ca 36 mil. Bosse har koll på var det finns Husbilsförsäljning och tillbehörsförsäljning, och där måste ju ett besök vara obligatoriskt, eller??? Jisses vad varmt det var när vi kom fram! Rena åskvärmen!!! Men vi tog oss ändå en runda inne på "Tillbehörsförsäljningen"! Finns kanske något som kan "var bra att ha".... Movera och Weber var det som hade försäljning   och nja.... det var inget vi behövde, när vi kollat in prislapparna!!!
Åskvärme höll i sig hela kvällen 34.3 grader ute och 31 grader inne, kl 17.30. SVETTIGT!

Ställplats vid Husbilsfirman i Wertheim.
Ett enormt köpcentrum fanns oxå i närheten med mängder av "Outlet" butiker av märkes kläder och skor! Inte särskilt billigt trots "rea". Vi vandrade runt en dryg timme.... det var den tid som behövdes för att gå från ena änden till den andra! Med andra ord; Det var stort!! 

Outletcenter, under alla tinnar och torn!

13 juni.
Vi har ju "några mil" att åka, så idag gick färden vidare. Från Wertheim till Donaueschingen, en tripp på 26 mil. Åskvärmen var kvar i morse, 20 grader kl 08, trots regnskurar under natten.. Men det var ändå lite friskare luft att andas. Vi körde lite småvägar som var märkta med såna där bruna skyltar som visar "sevärdheter". Området kallades "Lieblishen Taubertal" och det var vackert och värt alla kurvorna! I Donaueschingen var det varmt och soligt när vi kom fram. Hittade till Ställplatsen vid Slottsparken med gångavstånd till centrum. Härliga promenadvägar i Parken. Staden är känd för att det är här som floden Donau börjar! Så naturligtvis måste det kollas in! Det är där floderna Breg och Brigach möts. 

Breg till vänster och Brigach till höger
En Häger huserade i Brigach, mitt i centrum av staden,
Kvällen bjöd på solsken och värme, 24 grader kl 18.30. Grillen åkte fram och resten av kvällen satt vi ute njöt, med ett gott vin. 

14 juni.
I dag är det vilodag i Donaueschingen. Fortfarande soligt och varmt, så vi passade på att cykla en "sväng". Kan väl säga att det var BACKIGT!!!! 
MEN......hundpromenaden på eftermiddagen blev inställd. Åska och regn! Ingen som behöver ut och kissa då, inte! Regnet fortsatte hela kvällen och natten! Det blev inte mycket sömn med smattret på taket.....

På återseende,
Siv & Bosse

1 kommentar:

Henrietta sa...

Så skoj att följa er resa! Ni ser ut att ha det riktigt bra, och jag hoppas att Bosses förkylning gått över!
Kram Henrietta